YUNANİSTAN HEP AYNI YUNANİSTAN

İlnur ÇEVİK 13 Nis 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Son zamanlarda Yunanistan, Ege'de ve Akdeniz'de gerginlik çıkarıp Türkiye'yi zora sokmaya çalışıyor…

Akıllarınca Türkiye şimdi Suriye ile uğraşırken Ankara’yı dengesiz yakalayıp gol atmak…

Bir bakıyorsunuz durup dururken Ege Denizi’nde askeri manevra yapmaya karar veriyorlar.

Yunanlı siyasetçiler Ankara’yı ciddi şekilde rahatsız edecek açıklamalar yapıyorlar. O da yetmiyor Yunan Savunma Bakanı açıkça Türkiye’ye hakaretler yağdırıyor ve kendi Başbakanını bile rahatsız ediyor.

Hâlbuki Yunanistan iflas ettiği zaman yardımına ilk koşan Türkiye idi. Türkiye elindeki bütün imkânları seferber edip Yunanistan’a her türlü yardımı yaptı ve durumdan istifade edip Yunanistan’ı zora sokacak Ege’de ve Kıbrıs’ta adımlar atmadı.

Ama bir bakıyorsunuz Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı başladı, Yunanlılar hemen harekete geçti. Hatta Varna’da geçenlerde toplanan Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye’ye karşı bildirinin çıkmasında başrolü oynadı.

Biz Yunanlılar zora girmesin diye Suriyeli mültecilerin akın akın Yunan adalarını adeta işgal etmelerini önledik, onlar ise şimdi bizi açıkça arkadan hançerlemeye çalışıyorlar.

Türkiye’de darbe yapmaya kalkışıp beceremeyince Yunanistan’a kaçan askerleri bile söz verdikleri halde geri vermediler… Yani suç dosyaları çok kabarık…

Hâlbuki Türkiye gayet rahat Suriye ile ve orada ABD ile de başa çıkar sonra da dönüp Ege’de Yunanistan’a, Doğu Akdeniz’de de Kıbrıs Rum yönetimine de sıkı bir Osmanlı tokadı atabilir. Bu Yunanlılar hiç akıllanmayacak… Ama bu kafayla başlarına her şey gelir. Ege’de dün olduğu gibi Yunan savaş uçağı da düşer başka şeyler de olur…