ZOR DOSTUM ZOR

Mustafa YAŞAR 10 Nis 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Galatasaray'ın, Galatasaraylının 'Bitse de gitsek' sezonunda önünde tek hedefi kaldı o da ya ligi ilk dört içinde bitirmek, ya da Ziraat Türkiye Kupası'nı alıp Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanmak. (Hak kazanılsa da 1 yıllık men cezası…

Galatasaray’ın, Galatasaraylının ‘Bitse de gitsek’ sezonunda önünde tek hedefi kaldı o da ya ligi ilk dört içinde bitirmek, ya da Ziraat Türkiye Kupası’nı alıp Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanmak. (Hak kazanılsa da 1 yıllık men cezası nedeniyle Avrupa’ya çıkılamayacak bunu da unutmayalım)
Lige baktığımızda son 8 haftada sadece 1 kez galip gelmiş sarı-kırmızılıların bu kötü futbolu ile hedefine ulaşması deveye hendek atlatmak kadar zor gözüküyor.
Dün aynı zamanda kupada yarı finaldeki rakibi Çaykur Rizespor karşısında yine yokları oynadı sarı-kırmızılılar. 
Riekerink’in  Eskişehir maçında ki ilk 11’den farklı olarak sahaya sürdüğü 4 isimle neyi amaçladığını? anlamakta güçlük çektim doğrusu. 
Asıl anlamadığım da Umut Bulut’un yedek soyundurulması oldu. 0-0 sona eren ilk yarı sonrası  Galatasaray’ın etkisiz futbolu tribünden ıslıklarla tepki görürken;  ikinci yarıda ne yapacağını kestiremediğimiz bir Galatasaray tablosu vardı ortada. Ve o ne yapacağı kestirilemeyen Galatasaray, tribünlerin yönetimi istifaya çağırdığı dakikalarda Emre Çolak’ın golüyle tam kazandım derken ….   

Şimdi şöyle bir önümüzdeki tabloya bakalım.

Lig’de Çarşamba günü erteleme maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray sonrasında sırasıyla Antalyaspor (D) Kasımpaşa, Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar (D) ve

Kayserispor ile oynayacak. 

Galatasaray bu periyottan ligde ilk dört çıkarır diyenler bir yana, çıkaramaz ama Türkiye Kupası’nı kazanır Avrupa biletini alır diyenler bir yana ayrılsın. 

Ben de ‘Lig zor ama Türkiye Kupası alınır Avrupa’ya gidilir’ diyenlere...

 ‘Bu Rizespor ile oynayacakken mi?’ diyeyim.  
 

Hesabı siz yapın artık.

ANLAYANA

Vodafone Arena’nın açılışında oynanacak Beşiktaş, Bursaspor lig karşılaşmasını yoğun talep ve basın tribünü kapasitesinin azlığı nedeniyle sadece Beşiktaş ve Bursapor’u takip eden medya mensupları yerinde izleyecekmiş ! Biz Beşiktaş ve Bursaspor’u takip etmiyoruz ya! O yüzden yarın Yeni Birlik olarak basın tribününde yokuz.