ZİRVEDE SERT RÜZGAR ESİYOR

Hamza GEZMİŞ 30 Kas 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Süper Lig'in 12. haftası yenilmez iki takımın sonu yine yenilgisizlikleriyle biten mücadelesine sahne oldu

Süper Lig'in 12. haftası yenilmez iki takımın sonu yine yenilgisizlikleriyle biten mücadelesine sahne oldu. Vodafone Arena'da Beşiktaş'tan 1 puan alarak ayrılan Medipol Başakşehir, 30 puanla liderliğini sürdürdü. Çaykur Rizespor deplasmanından farklı galibiyetle dönen ve çıkışını sürdüren Fenerbahçe üçüncü sıraya kadar yükselirken, derbi sonrası ne yapacağı merak edilen Galatasaray, Bursaspor'u mağlup ederek haftayı moralli ve karlı kapatmayı bildi. Ligin ilk yarısının bitimine az bir süre kala zirve böyle şekillenirken, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Trabzonspor alt sıralara doğru kaymaya devam ediyor. Başkentte Gençlerbirliği ile berabere kalan Karadeniz temsilcisi 12 haftada sadece 3 galibiyet alabildi ve 12 puanla 14.sıraya kadar geriledi. Ç.Rizespor, Kayserispor ve Adanaspor'dan oluşan düşme potası ise tam bir cadı kazanı. Bu üç takımın hemen üzerinde yer alan takımlardan Aytemiz Alanya ve Antalyaspor haftayı 3 puanla kapamayı başarırken, Gaziantepspor ve Kasımpaşa kaybedenler oldu.

 

HAFTANIN TAKIMI: FENERBAHÇE

Dolu dizgin gidişini Rizespor karşısında da devam ettiren Kanarya, oynadığı futbol ve aldığı farklı galibiyetle haftanın takımı olmayı başardı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: RIZA ÇALIMBAY(ANTALYASPOR)

Sezona çok kötü başlayan Antalyaspor’u göreve gelmesinden sonra toparlayan ve Adanaspor galibiyetiyle galibiyet serisi dört haftaya çıkaran Rıza Çalımbay, haftanın hocası olmayı başardı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU MOUSSA SOW FENERBAHÇE)

Fenerbahçe’nin Senegal’i golcüsü Rizespor karşısında hat-trick yaparken gösterdiği başarılı performansla haftanın en iyi performansına imza atan isim oldu.

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ: MOUSSA SOW (FENERBAHÇE)

Rizespor karşısında golün her çeşidini atmayı başaran golcü futbolcu, özellikle atmış olduğu ikinci goldeki röveşatasıyla, haftanın en güzel golüne imza attığını düşünüyorum.

HAFTANIN EN KÖTÜ PERFORMANSI TOLGA ÖZKALFA (AKHİSAR BELEDİYESPOR-KASIMPAŞA)

Tecrübeli hakemin karşılaşmada vermiş olduğu kararlarla kötü bir yönetim gösterdiğini ve haftanın en kötü performasına imza attığını düşünüyorum.

AYTEMİZ ALANYASPOR-KAYSERİSPOR 3-0

Alanyaspor’un puan sıralaması itibarıyla kümede kalma mücadelesi vereceği rakiplerinden Kayserispor’u net skorla geçmiş olması ligde kalma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilebilir. Maça Kayserispor’un bulmuş olduğu pozisyonları değerlendirememesi, verilen ve verilmeyen penaltı kararları, milli takım seviyesine yükselmiş Kayseri kalecisi Muammer’in itirazı sebebiyle atılması ve Alanyaspor’un ilk golünün izlenmeye değer olması damgasını vurdu diyebiliriz.

GALATASARAY-BURSASPOR 3-1

Geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe karşınıda hiç bir varlık göstermeyen Aslan, Bursaspor karşılaşmasında ilk dakikalarda geriye düşmüş olsa da gösterdiği mücadeleyle maçı galip bitirmesini bildi.Galatasaray adına Eren Derdiyok ve Wesley Sneijder’in haftalar sonra golle tanışması, Serdar Aziz’in yükselen performansı, Yasin Öztekin’in tekrar takıma katkı vermeye başlaması önemli kazanımlar olarak dikkat çekerken, Bursaspor’un gerçek mücadeleci kimliğinden uzak ve silik futboluyla mağlubiyeti hak ettiğini düşünüyorum.

KARABÜKSPOR-GAZİANTEPSPOR 2-0

Karabükspor evinde oynadığı Gaziantep karşılaşmasında üstün futbolunu skorada yansıtarak üç puanın sahibi olmayı başardı.G.Antepspor’un maçın başlarında yedikleri golden sonra Daniel Kolar’ın kırmızı kartla oyun dışında kalması maçta etkin olamalarının en önemli sebebiydi.

AKHİSAR BELEDİYESPORKASIMPAŞA 1-0

Akhisar’ın maçın başlarında  Abdoul Sissoko’un ayağından bulduğu harika golün ardından, Kasımpaşa ataklarında kalesini başarıyla koruyan Bora Körk, galibiyette ki önemli paya sahip oyunculardı. Maçın en ilginç anında, Kasımpaşa’nın Fode Koita’nın vuruşunda topun ağlarla buluşmasına yardımıcıyla birlikte önce gol kararı veren , ardından gol kararını iptal eden Tolga Özkalfa’nın hangi gerekçeyle kararından döndüğünü merak etmiyor değilim.

BEŞİKTAŞ-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 1-1

Haftanın karşılaşmasında oyunda üstün olan taraf lider Başakşehirdi.Özellikle kaptanı Emre Belezoğlu’nun sakatlanarak oyunu terketmesine kadar olan 35 dakikalık sürede Beşiktaş’ı kendi sahasına hapseden lider Başakşehir bulmuş olduğu pozisyonları değerlendirebilse  maçı kazanan taraf olabiliridi.Abdullah Avcı’nın yapmış olduğu taktik analizin bu haftada olumlu sonuşlar verdiğini göze alırsak Başakşehir’in başarısının sebebini anlayabiliriz.Karşılaşmada, Beşiktaş’ın  hafta içi oynamış olduğu Benfica karşılaşmasının ve hem fiziksel hemde psikolojik yorgunluğunu fazlasıyla hissettiğini söylemek yanlış olmaz kanısındayım.

ANTALYASPOR-ADANASPOR 1-0

Antalyaspor’un 1-0 lık galibiyet serisini dört maça çıkararak lige geri döndüğünü söylerken, Adanaspor için tehlike çanlarının fazlasıyla çaldığını söylemek yanlış olmaz kanısındayım.

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZONSPOR 0-0 

Ligde bulunduğu sıralama sebebiyle acil galibiyete ihtiyac duyan Trabzonspor, Gençlerbirliği’nin maçın başlarında on kişi kalmasınıda değerlendiremeyerek, karşılaşmada gerekli üretkenliği ve oyun üstünlüğünü sağlayamadı. Oynamış olduğu futbolla taraftarına umut vermeyen Trabzonspor’da özellikle yapılan transfer yanlışlarının bu durumdaki en önemli sebep olduğunu düşünmekteyim.

RİZESPOR-FENERBAHÇE 1-5

Fenerbahçenin son oynadığı 7 resmi karşılaşmayı kazandığını düşündüğümüzde, Dick Advocaat’ın takımın performansındaki etkilerinin gözükmeye başladığını söylemek yanlış olmaz kanısındayım. Kanarya, karşılaşmada skor olarak geriye düşsede yakaladığı hava ve özgüvenle farka giderken, Moussa Sow attığı goller ve göstermiş olduğu performansla haftanın performansına imza attığını düşünüyorum.Ayrıca, haftaya karşılaşacağı ezeli rakibi Beşiktaş karşılaşması öncesi kazanılan farklı galibiyetin, moral-motivasyonu tavana çıkardığını söylerken rakibine de gözdağı verdiğini belirtmek isterim. 

KONYASPOR- OSMANLISPOR 1-1

Karşılaşmada her iki takımda pozitif futbol anlayışıyla sahada yer alırken Osmanlıspor, öne geçmiş olmanın avantajını kullanamayarak son dakikalarda yediği golle galibiyeti kaçıran taraf oldu.

 

12.HAFTA SONUÇLARI

Aytemiz Alanyaspor-Kayserispor: 3-0

Galatasaray-Bursaspor: 3-1

Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor: 2-0

Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa: 1-0

Antalyaspor-Adanaspor: 1-0

Beşiktaş-Medipol Başakşehir: 1-1

Gençlerbirliği-Trabzonspor: 0-0

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: 1-5

Atiker Konyaspor-Osmanlıspor: 1-1

13.HAFTANIN PTOGRAMI

3 Aralık Cumartesi 

14.00 Medipol Başakşehir-Antalyaspor  

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş  

4 Aralık Pazar 

13.30 Aytemiz Alanyaspor-Atiker Konyaspor  

16.00 Osmanlıspor-Kardemir Karabükspor  

16.00 Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor  

19.00 Kasımpaşa-Galatasaray  

19.00 Adanaspor-Gençlerbirliği 

5 Aralık Pazartesi 

20.00 Bursaspor-Çaykur Rizespor  

20.00 Kayserispor-Trabzonspor