ZİRVEDEKİLERE GÖZDAĞI VERDİ

Mustafa YAŞAR 14 Şub 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Bordo-mavililer dün çok iyi oynamasa da taktik ve bireysel kalitesini sahaya yansıtan oyuncularıyla sonuca gitmeyi bildi ve zirvedeki ezeli rakiplerine gözdağı verdi.

Doğrusu bu ya Trabzonspor, Abdullah Avcı birlikteliğinden kısa sürede bu kadar uyum beklemeyenlerdendim.

Avcı ile son sekiz lig maçında yedi galibiyet, bir beraberlik alarak zirveyle puan farkını azaltan ve şampiyonluk potasına giren bordo-mavililer artık her maçına final gözüyle bakarak çıkıyor.

Karadeniz ekibi, Sumudica sonrası sonuca gitmekte zorlanan ve Sa Pinto yönetiminde ilk kez geçtiğimiz hafta Göztepe’yi mağlup edebilen Gaziantep FK mücadelesine sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak ve Trondsen’den yoksun çıktı.

İyi başlamadığı ancak sonrasında oyuna ağırlığını koyduğu ilk yarıda özellikle Flavio ve Bakasetas ile tehlikeli olan Trabzonspor rakibin kalabalık savunmasını aşmakta zorlandı.

Devre golsüz eşitlikle geçilirken yüzde 61 oranla topa daha çok sahip olan bordo-mavililer rakip kaleye 2 isabetli 6 şut çekiyordu.

Yoğun yağmur altında oynan mücadelenin ikinci yarısına da atak başlayan Trabzonspor aradığı golü 67.dakikada Bakasetas ile buldu ve karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

Bordo-mavililer dün çok iyi oynamasa da taktik ve bireysel kalitesini sahaya yansıtan oyuncularıyla sonuca gitmeyi bildi ve zirvedeki ezeli rakiplerine        gözdağı verdi.

Ara transferde Aytemiz Alanyaspor’dan kadroya dahil edilen Bakasetas dün de gördük ki takıma büyük güç kattı.   

Trabzonspor'un artık sıkışan anlarda kilit çözen yıldızı ve her geçen gün daha da artan şampiyonluk inancı var.