İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi 35 yaşında okuma yazma öğrendi, aldığı belgeyle hayatı değişti

35 yaşında okuma yazma öğrendi, aldığı belgeyle hayatı değişti

​Hakkari'de Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki kursa katılarak okuma yazma öğrenen Selva Ediş, devlet hastanesinde işe yerleşip ailesine ekonomik anlamda da destek olmaya başladı.

Hakkari'de Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki kursa katılarak okuma yazma öğrenen Selva Ediş, devlet hastanesinde işe yerleşip ailesine ekonomik anlamda da destek olmaya başladı.

Okur yazar olup hayatını kolaylaştırmak için geçen yıl Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı kursa katılan 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Ediş, buradaki 3 aylık eğitimin ardından okuma yazma öğrendi. Bu sayede ilkokul diplomasına denk olan "Yetişkinler 2. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi" almaya hak kazanan Ediş, belgeyle İŞKUR'un sürekli işçi alımlarına başvurdu.

Ocakta çekilen kurayla Derecik Devlet Hastanesine yerleşen Ediş, AA muhabirine, aldığı bir belgenin hayatını değiştirdiğini söyledi.

Okur yazar olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ediş, "Bu belge benim hayatımı kurtardı. İş sahibi oldum. Çalışıyorum, emek veriyorum, yoruluyorum ama mutluyum. Şu an Derecik Devlet Hastanesi personeliyim. Allah'a şükürler olsun." dedi.

Okuma yazma bilmeyen herkese zaman kaybetmeden kurslara gitmeleri tavsiyesinde bulunan Ediş, şunları kaydetti:

"Kadın her işi başarır. İstedi mi her şeyi yapar. Yeter ki azmetsinler. Bu kurs benim de hayatımda dönüm noktası oldu. Bu şansa sahip olmamda emeği olan hocalarımdan Allah razı olsun. Her zaman onlar için dua ediyorum. Daha önce belgem yoktu. Bu tür alımlara başvuru yapamıyordum. Bu belge sayesinde İŞKUR'a başvurumu yaptım. Ondan sonra işe yerleştim. Ayrıca yaşamımı da kolaylaştırmış oldum."

- "Bu sonuçları görünce mutlu oluyoruz"

Ediş'in öğretmeni Gülnaz Kaya ise kursta birçok kişinin okuma yazma öğrenerek hayatını kolaylaştırdığını dile getirdi.

Belge alıp da iş hayatına atılan birçok öğrencisinin olduğunu ifade eden Kaya, "Bu öğrencilerden biri de Selva. O da azmetti okuma yazmayı öğrendi, belgesini aldı. Şimdi ise iş sahibi oldu. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursa katılıp kendisini her alanda geliştiren, istediği yere rahatlıkla girip çıkabilen, istediği yöne giden birçok öğrencimiz var. Bu tür sonuçları görünce iyi ki bu işin içindeyiz diyoruz, mutlu oluyoruz. Öğrencilerimi çok seviyorum, onlar da bizi çok seviyor. Yoğunlukta kadınlar var. Adını yazmayı bilmeyip de kursun sonunda okuma yazmayı söken birçok öğrencimiz var." diye konuştu.