İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Bahar yağışları Sivas'taki 4 Eylül Barajı'nda su seviyesini artırdı

Bahar yağışları Sivas'taki 4 Eylül Barajı'nda su seviyesini artırdı

Sivas 4 Eylül Barajı'nda geçen yıl kuraklığın etkisiyle yüzde 3'e kadar düşen su seviyesi, bahar yağışlarının etkisiyle yüzde 11,3'e yükseldi.

Kentin su ihtiyacını karşılayan önemli kaynaklardan 4 Eylül Barajı'nın seviyesi bahar aylarında yaşanan yağışlarla önemli ölçüde arttı.

DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl ülke genelinde etkili olan kuraklığın etkisiyle yüzde 3'e inen barajın su seviyesi, bu yıl bahar aylarında yağışların etkisiyle yüzde 11,3'e çıktı.

4 Eylül köyünün muhtarı Ali Pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajın yağmur ve kar sularıyla beslendiğine dikkati çekerek, "Baharda etkili olan yağışlarla su kaynakları tekrar canlandı. Bu sayede hem şehrimiz susuzluktan kurtulacak hem de doğa tekrar hayat bulacak. Kuraklığın etkisiyle son dönemlerde barajda balık ölümleri de yaşanmıştı. Şu anda her şey dört dörtlük gidiyor. İnşallah bundan sonra Sivas su sıkıntısı çekmez." dedi.

Pek, 4 Eylül Barajı'nın geçen yıl ile su seviyesini karşılaştırarak, "Geçen yıl barajın büyük bir kısmı tamamen kurumuş, adeta arazi ortaya çıkmıştı, taban çatlak çatlak olmuştu, yüreğimiz yanıyordu. Hafik Pusat Özen Barajı'ndan su takviyesi yapılana kadar şehir içme suyu sıkıntısı çekmişti. Şimdi yağışlarla tekrar canlanmaya başladı. Çok mutluyuz." diye konuştu.