İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş başkanlığınca toplandı

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş başkanlığınca toplandı

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplanarak 2024 yılında gerçekleştirilecek hac ibadetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul, Erbaş başkanlığında toplandı.

Toplantıda, 2024 yılı hac ibadetine ilişkin değerlendirmeler yapılarak haccın usulüne uygun yerine getirilmesine ve sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Ayrıca hac müracaatları, yolcularının belirlenmesi, kontenjan dağılımı, kesin kayıtlar, konaklama türleri, konaklama yaptırılacak oteller ve verilecek hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Hac yolcularına yurt içinde ve dışında verilecek eğitim, rehberlik gibi konuların ele alındığı toplantıda, 2024 yılı hac mevsimi takvimi, hacda sunulacak yemek, servis ve diğer hizmetlere ilişkin konular da istişare edildi.