​AMERİKA YALPALIYOR, DÜNYAYI SARSIYOR

İlnur ÇEVİK 12 Oca 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Sonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da 43. Muhtarlar toplantısında patladı: "Türkiye'nin hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet değildir.

Sonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da 43. Muhtarlar toplantısında patladı: “Türkiye’nin hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet değildir. Türkiye, Amerika’nın tutarsız politikalarının makasına getirilecek bir ülke hiç değildir. Türkiye, AB’nin sergilediği kifayetsizliğin bedelini ödemek zorunda olan bir ülke de değildir. Karşınızda ne Osmanlı’nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti, ne 70’lerin 90’ların güçsüz devleti var. Artık 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Büyük ve güçlü Türkiye var. Artık karşınızda yüzlerce milyon kardeşinin kalbini ve duasını arkasına almış bir Türkiye var.”

Erdoğan çok net… Amerika’nın tutarsız politikaları onu da isyan ettiriyor… Ama isyan eden yalnız o mu?

Bakın ABD’nin bütün dostları infial halinde… ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan seyahat uyarısı listesinde Azerbaycan terör riski bulunan ülkeler kategorisinde gösterildi… Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, ABD’nin bu açıklamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını bildirdi.

Avrupa Birliği bile isyanları oynuyor… İran ile yapılan nükleer anlaşmayı iptal etmek istediğini birçok kez ilan eden ABD lideri Donald Trump’a karşı dün AB, İngiltere, Almanya, Fransa ve İran bir araya geldi. Trump'ı eleştiren Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian anlaşmanın bir alternatifinin olmadığını söyledi, AB temsilcisi Mogherini de Trump'ı topa tuttu.

Ama daha bitmedi… Pakistan Savunma Bakanı Khurram Dastgir, askeri yardımların kesilmesinin ardından ABD ile istihbarat ve askeri iş birliğinin askıya alındığını açıkladı. Bakan, ülkenin teröre karşı savaşta yükümlülüklerini yerine getirmesinden ötürü ABD'nin Pakistan'a karşı tehdit söyleminden kaçınması gerektiğini söyledi.

Daha bunlar son 24 saat içinde olanlar… Trump palayı sallıyor dost düşman demeden ortalığı dağıtıyor…

Bu adam dünya savaşı çıkarmadan birisi onu durduracak mı?