​ANLAYIN ARTIK HANDE HANIM BOŞANMAK İSTEMİYOR

Alican DEĞER 28 Ağu 2017

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Murat Başoğlu'nun sabah şekerlerinden rezalete uzanan çizgisini tüm milletçe takip ediyoruz.

Murat Başoğlu’nun sabah şekerlerinden rezalete uzanan çizgisini tüm milletçe takip ediyoruz. 

Olay ilk patladığında büyük bir gazetenin yönetici olan bir arkadaşımla yemek yiyorduk. Bana yayınlanmaya uygun görülmeyen, yani bildiğin pornografik fotoğrafları gösterdi ve “Kendi öz yeğeni” dedi. Aklım almadığı için herhalde inanmadım. Hatta biraz da dalga geçtim. Sonra üşenmedi Burcu Başoğlu’nun internetten fotoğrafını gösterdi delil olarak. Gerçekten benziyordu. Ama yine konduramadım. İnsan inanmak istemeyince inanmıyormuş gerçekten.

Olay bildiğin rezillik. Ama işin bir başka boyutu daha var. O da Murat Başoğlu’nun eşi Hande hanımın durumu. Çünkü ortaya çıkan bilgilerden anlaşılıyor ki, deniz ortasında fotoğraflar çekildikten sonra aile meclisi toplanmış ve her şey ortaya dökülmüş. Yani Hande Hanım aslında ilk öğrenenlerden biri. Sonrasında yaptığı açıklama “Sevgiyle kucaklıyorum” türü bir şey. Belli ki abidik gubidik spritüal yaklaşımlardan biri. Her halde onlarla biraz meşgul.

Bu olayda hanımefendinin hiçbir suçu yok. Hatta bakmayın biz yazıp çiziyoruz, olayın tek mağduru o. Kameralar evinin içine kadar giriyor. Hiç de hak etmediği bir şey. Pardon, bir diğer mağdur da Burcu Başoğlu’nu severek evlenen eşi. 

Ama işin bir de diğer boyutu var. O da olay buralara kadar dallanıp budaklanmışken Murat Başoğlu ile Hande hanımın hala aynı evde kalmaları. Belli ki bu Murat Başoğlu’nun ilk vukuatı değil. Daha önceden boşanıp tekrar evlenmişler. Mal belli yani. 

Bu hengamede tek kesin olan Hande hanımın Murat Başoğlu’nu hala çok sevdiği ve boşanmak istemediği bana kalırsa. Çünkü boşanmak isteyen birinin böyle davranması imkânsız. Boşanmak isteyen Burcu Başoğlu’nun eşinin davrandığı gibi davranır. Anında boşanma davası açar.

Geçmiş zamanda bir dostumun ablası benzer bir durumda kalmıştı. Rezalet basına yansımıştı. Bir sohbet sırasında dostum, “Yazılanların nelere yol açabileceğini kimse düşünmüyor. Ablam boşanmak zorunda kalacak” demişti.

Maalesef Murat Başoğlu Hande hanım olayında da durum bu. Bu iş basına yansımasaydı, ya da öz yeğen olduğu ortaya çıkmasaydı bir aile içi skandal olarak üstü örtülecekmiş gibi duruyor. Hande hanım için söylemiyorum ama, kimi skandal durumlarda da bazen kadınlar, kocalarının böylesi büyük hatalarını onları kendilerine bağlama aracı olarak kullanma yoluna gidebiliyor. 

Kadınların sevdiklerinde nelere katlanabildikleri beni hep şaşırtmıştır. Burada ölçü, rezaletin kaç kişi tarafından bilindiği oluyor herhalde. Kimse duymaz veya kısıtlı çevrede kalırsa kimi durumlarda aşık kadın isyanını sevgisiyle örtebiliyor. 

Ama bu durumda maalesef, Hande hanım istemese de bu iş boşanmayla bitecek gibi. Çünkü artık çook uzun yıllar boyunca konuşulacak bir işin kahramanı durumundalar.