BAŞKA SULARDA…

Aslı SERTDEMİR 26 Mar 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz günlerde Ebru Gündeş ve Rassan Khoshnaw aşk haberi çok konuşuldu.

Geçtiğimiz günlerde Ebru Gündeş ve Rassan Khoshnaw aşk haberi çok konuşuldu. Fakat haberin hemen akabinde… Rassan’ın önce Cansu Taşkın’la fotoğrafları sosyal medyaya düştü. Sonra da Şeyma Subaşı ile beraber olduğu iddia edildi.  Öğrendik ki bu adamın geçmişi de bi hayli ilginçmiş. Selin Ciğerci’den Bahar Candan’a kadar ilişki yelpazesi genişmiş. Khoshnaw kimdir, kimledir millet konuşadursun… Onun boş bıraktığı ön masada bir süredir başkası oturuyormuş. Ebru, aşk şarkılarını şimdilerde bu adama bakarak söylüyormuş. Murat Beyle özel bir hastanede çalışan arkadaşı vesilesiyle tanışmış. Ve ateş bacayı sarmış. Ama edindiğim bilgiye göre, beyefendi maalesef evliymiş! Yani henüz boşanmamış demek daha doğru. Murat Bey birkaç aydır eşi ile ayrı evlerde yaşıyormuş. Boşanma davası açılmış fakat henüz sonuçlanmamış. Kısa bir süre sonra duruşması olduğunu öğrendiğim Murat Ö., Ebru Gündeş’i görmeden duramıyormuş. Hatta Gündeş’in yarın sahne alacağı mekanda, yeri günler öncesi rezerve edilmiş. Velhasıl kelam herkes Rassan Khoshnaw’ı konuşurken, Ebru çoktaaan yelkeni açıp rotayı başka limana doğru çevirmiş.

Kelime akti!

Ağzımızdan çıkanlar her kelime ile anlaşma imzalarmışız. Ettiğimiz her kelam çok önemli. Yanlış kelimeler bazen dönülmez yollara, bazen de kapanmayan yaralara sebep olabiliyor.   Yıldız Tilbe; “Bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin!” dedi, sokaktaki canlar için… Ve ettiği her kelime ile bir bir anlaşmasını imzaladı. Bu yedi kelime, onu seven çok kişiyi kırdı. Bu yedi kelime, onu ekmeğinden etti. Bu yedi kelime, önce İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ardından, Bursa Barosunun Tilbe hakkında suç duyurusunda bulunmasına sebep oldu.  Maalesef o yedi kelimeyi, şimdi ne yapsa ne etse geri alamıyor. “Kırmızı et pahalansın, hayvanlar kurtulsun!” diyen Ömür Gedik’in de kelimeleri ile sözleşmesini imzaladı. Kendi vejetaryen diye bu şekilde düşünmeden konuşmak, ne tuhaf bir empati yoksunluğu.  Ne kadar fukara bilgi paylaşımı! İkilemlerle dolu hayatında, azcık düşünmeden verdiği ideolojik demeçler, iticiliğin mide bulandıran hali.

PETA

Dünya markaları bir bir kürk kullanmayı bıraktı ve bırakmaya devam ediyor. Kürkten sonra yılan, timsah ve vatoz gibi egzotik hayvan derilerini kullanmayı bıraktığını açıklayan markalar var. Fakat sayıları çok az. Peta; yaklaşık iki milyon üye ve destekçisi olan, dünyanın en büyük hayvan hakları grubu. Yaptıkları eylemlerle de sık sık gündem oluyorlar. Ürünlerinde yılan derisi kullandığı için Louis Vuitton Londra mağazasının önünde, yine ilginç bir eylem yaptılar. Yılan kostümü giyen ve üstlerine sahte kan bulaşmış Peta aktivistleri, temsili canlandırdığı deri yüzme sahnesi birçok ülkede haber oldu.  Peta; markalarla düzenli toplantılar, bilinçlendirme çalışmaları ve eylemler yaparak hayvan hakları için ciddi yol kat etti. Bu ürünleri satın almayarak, onlara bu zorlu yolda en büyük desteği verebileceğimizi unutmayalım!