​TÜRKİYE PKK İŞGAL GÜCÜNÜ SURİYE'DEN SÖKÜP ATIYOR

İlnur ÇEVİK 22 Oca 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
2016 Ağustos'unda başlayıp geçen yıl biten çok başarılı Fırat Kalkanı Harekâtından sonra şimdi de Zeytin Dalı Harekâtına şahit oluyoruz.

2016 Ağustos’unda başlayıp geçen yıl biten çok başarılı Fırat Kalkanı Harekâtından sonra şimdi de Zeytin Dalı Harekâtına şahit oluyoruz.

Bunda iki amaç var.

Birincisi, Güneydoğu sınırlarımızdaki PKK ve DEAŞ terör tehditlerini ortadan kaldırmak… İkincisi ise, bu terörist işgal güçlerinden kurtarılan bölgeleri gerçek sahiplerine yani Suriyeli Araplara, Kürtlere ve Türkmenlere iade etmek…

İlk etap Afrin’i kurtarmak ve PKK’nın Güneydoğu illerimiz üzerindeki terör tehditlerini ortadan kaldırmak. Son zamanlarda bu bölgede doğrudan Kandil’den gönderilen 2 bin PKK’lı teröristin konuşlandığı ve 200 tane teröristin de Türkiye’ye sızdırıldığı ama hepsinin yakalandığını biliyoruz…

Yani Afrin’de PKK işgali son bulacak ve bölge yine gerçek Suriyeli sahiplerine iade edilecek.

Ama iş burada bitmeyecek. PKK’nın Amerika’nın da yardımı ile işgal altında tutuğu diğer Arap ve Kürt bölgeleri var. Buraların da gerçek sahiplerine iadeleri gerekiyor.

Suriye’nin çoğunluğunu temsil eden Arap Sünniler ve nüfusunun yüzde 8’ini teşkil eden Kürtler baba ve oğul Esat rejimlerinden çok çektiler. Sünniler defalarca katliamlara tabii tutulurken Kürtler ise ülkede “yok” sayıldılar.

Suriye’de iç savaş çıkınca Esat güçlerini Suriye’nin kuzeyinden çekti ve Kandil’den gönderilen PKK güçleri bölgeye hemen çöreklenip Kürt siyasileri ve muhalifleri tasfiye etti. Bir kısmını öldürdüler, bir kısmını hapse attılar bir kısmı da Türkiye’ye sürüldü. ABD’nin yardımı ile bugüne kadar PKK bölgeyi korku yönetimi ile idare ediyor… ABD, PKK’yı “DEAŞ’a karşı savaşçı bir güç oluşturdum” bahanesi ile palazlandırdı. Hatta Suriye’nin yüzde 25’ini PKK’nın işgal etmesine yardım etti…

Zeytin Dalı Harekâtı bu oyunu bozacak. PKK bölgeden söküp atılacak, Kürt bölgeleri Suriyeli Kürtlere, Arap yerleşme alanları da Araplara iade edilecek. Hayırlı olsun, Allah Mehmetçiği korusun, bileğine kuvvet versin.