İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Rehber Burdur'da çıkan yangında 6 özel halk otobüsü zarar gördü

Burdur'da çıkan yangında 6 özel halk otobüsü zarar gördü

Burdur'da çıkan yangın sonucu, 6 özel halk otobüsünde hasar oluştu.

Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi otoparkında park halindeki otobüslerin birinde yangın çıktı.

Hızla diğer otobüslere de yayılan yangını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, 5 otobüs kullanılamaz hale geldi, ısıdan camları patlayan bir otobüs de son anda yanmaktan kurtarıldı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, ihbarın ardından 3 itfaiye aracı ve 11 personelin olay yerine geldiğini söyledi.

Birbirine bitişik şekilde park halindeki otobüslerde başlayan yangında 5 otobüsün tamamen yandığını belirten Ballak, "Yangını kontrol altına aldık, soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekibimiz yangının çıkış nedeniyle ilgili gerekli incelemeyi yapacak. Araç sahiplerine geçmiş olsun diliyorum." diye konuştu.

Araç sahiplerinden Erkan Gedik de olay yerine geldiğinde otobüsünün yandığını gördüğünü, ekiplerin yangının nedenini araştırdığını kaydetti.

- "Kundaklama olduğundan şüpheleniyoruz"

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Acar ve yönetim kurulu üyeleri olay yerinde incelemede bulundu.

Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Bilgiç gazetecilere, kamera kayıtlarını incelediklerinde olayın 03.05'te gerçekleştiğini söyledi.

Kayıtlarda birilerinin otobüsleri yaktığının göründüğünü öne süren Bilgiç, kısa süre içinde itfaiye ekiplerinin müdahalesinden dolayı yangının daha fazla araca yayılmadığını aktardı.

Soruşturma sürdüğü için görüntüleri şu an paylaşamadıklarını dile getiren Bilgiç, şöyle konuştu:

"Ekipler şu anda olayın peşindeler. Kundaklama olduğundan şüpheleniyoruz. 6 otobüsümüz hasar gördü. İkisi tamir edilebilir durumda, 4'ü tamamen hurdaya çıktı, 15 milyon lira civarında tahmini zararımız var. İnşallah en kısa zamanda failler yakalanır, başka kişilerin canı yanmaz. Sonuçta bunlar kamu aracı, vatandaşın kullandığı araçlar, ne kadar bizim gibi gözükse de 46 üyenin aracı, hepimizin canı yandı."

Öte yandan AK Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı kooperatif üyelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.