İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Depremzede Sağlık Hizmet Hattı'na 98 bin 975 başvuru yapıldı

Depremzede Sağlık Hizmet Hattı'na 98 bin 975 başvuru yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Depremzede Sağlık Hizmet Hattı "ALO 184"e depremzede ve depremzede yakınlarından 98 bin 975 başvurunun yapıldığını bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından, Sağlık Bakanlığı Depremzede Sağlık Hizmet Hattı "ALO 184"e 9 Mart'a kadar depremzede ve depremzede yakınlarından 98 bin 975 başvurunun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlk günlerde diğer konuların da talep konusu olduğu başvurularda, sağlıkla ilgili olanların tamamına yakını karşılandı. Depremzede Sağlık Hizmet Hattı ALO 184, muayene, evde bakım, pansuman, ilaç ihtiyacı, aşı, hasta bezi, tıbbi malzeme ve cihaz, gözlük, farklı kuruma sevk, ertelenmiş ameliyatlar, diyaliz ve kemoterapi, ruh sağlığı hizmeti gibi bütün tıbbi ihtiyaçlar için depremzedelerin emrinde."

Afet bölgesinde depremden etkilenen 75 yaş ve üstü büyüklerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezinden arandığını bildiren Bakan Koca, 32 bin 723 kişiyle ile görüşüldüğünü, sağlık durumları ve sağlık hizmeti ihtiyaçları hakkında bilgi alındığını, ilaç ve tıbbi yardım taleplerinin karşılandığını kaydetti.