Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava dalgası etkisini günden güne artırırken, Muğla'nın dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum'da adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Hafta sonu termometrelerin 30 dereceyi gösterdiği gözde tatil beldesinde, hem yerli vatandaşlar hem de yabancı turistler soluğu sahil şeridinde aldı.
Sonbaharın son günlerine gelinmesine rağmen güneşli ve sıcak havanın hakim olduğu ilçede Kumbahçe ve Paşatarlası plajları hareketlendi. Güzel havayı fırsat bilenler kumsalda güneşlenip sahil boyunca yürüyüş yaparken, çok sayıda tatilci berrak sulara girerek yüzmenin keyfini yaşadı. Özellikle yabancı misafirlerin denizden uzun süre çıkmaması renkli görüntülere sahne oldu.
Ülkenin pek çok noktasında kış mevsimi şartları kendini hissettirmeye başlamışken Bodrum'da deniz sezonunun tüm hızıyla sürmesi dikkat çekiyor. Yaşanan hareketlilik yaz aylarındaki yoğunluğu aratmazken, bölgede hizmet veren turizmciler de durumdan oldukça memnun.
Bölgedeki turizm hareketliliğinin devam ettiğini vurgulayan turizmci İsmail Düşmez, "Bodrum’da şu anda tam anlamıyla yaz mevsimi yaşanıyor. Hava şartları ve deniz mükemmel, turizmimiz canlılığını koruyor. Bu ılıman tablonun bir hafta ya da 10 gün daha sürmesini bekliyoruz. Soğuk kış şartlarını yaşayan diğer illerimizdeki tüm vatandaşlarımızı Bodrum’a davet ediyoruz. Gelsinler, bu eşsiz havanın, pırıl pırıl denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarsınlar" ifadelerini kullandı.