İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya 2 sene önce 270 kişinin öldüğü faciaya 7 milyar dolar tazminat

2 sene önce 270 kişinin öldüğü faciaya 7 milyar dolar tazminat

Brezilyalı madencilik devi Vale SA, iki yıl önce maden atık barajının çökmesi sonucu 270’ten fazla işçinin ölümüne neden olmuştu. Firma, ölümlerle birlikte büyük çapta çevresel tahribata neden olduğu için Minas Gerais eyaletine 7 milyar dolar tazminat ödemesini öngören anlaşmayı imzaladı.

Firmanın genel müdürü Eduardo Bartolomeo, yaptığı açıklamada, “Gidecek çok yolumuz olduğunu biliyoruz ve amacımıza sadık kalacağız.” dedi.

Eyalet yetkilileri ise felaket sırasında kaybolan 11 kişinin halen bulunamadığını açıklamasını yaptı.

EYALETİN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILACAK

Ödenecek miktarın yüzde 30’unun kazada yaşamını yitiren kurbanların ailelerini, çevre projelerini ve istihdamı desteklemek için Brumadinho şehrine, kalan kısmının ise Minas Gerais eyaletindeki toplu taşıma sistemi iyileştirmeleri ve diğer altyapı projelerinin finansmanında kullanılacağı bildirildi.

Vale SA tarafından inşa edilen maden atık barajının 25 Ocak 2019’da çökmesi sonucu 270’ten fazla kişi ölmüş, yaklaşık 300 futbol sahası büyüklüğündeki arazi kullanılamaz hale gelmişti.