ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’a yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurdu. Ayrıca, İran’a yönelik deniz ablukasının da TSİ 23.00 itibariyle başladığını bildirdi.
ABD, İran'a yönelik deniz ablukasını genişletti
ABD’nin İran’a yönelik deniz ablukası, İran limanlarına ve kıyı bölgelerine giden gemileri hedef alıyor. CENTCOM, şu anda Orta Doğu bölgesinde 20’den fazla ABD Donanması’na ait savaş gemisi ve yüzlerce askeri uçağın görevde olduğunu belirtti. Amerikan kuvvetleri bu süreçte tetikte, etkili ve hazır bir durumda bulunuyor.
CENTCOM ayrıca, İran’a yönelik saldırıların TSİ 22.00 itibariyle başladığını da ifade etti. Bu saldırıların, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndaki gemilere yönelik tehditlerini sona erdirmek amaçlı düzenlendiği açıklandı.

ABD’NİN İRAN’A YÖNELİK DENİZ ABLUKASI 23.00 İTİBARİYLE BAŞLADI