Yeni Birlik Gazetesi Dünya Ekim 2023’ten bu yana bitmeyen acı: Gazze'de can kaybı 73 bini aştı!

Ekim 2023’ten bu yana bitmeyen acı: Gazze'de can kaybı 73 bini aştı!

İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü askeri operasyonlarda can kaybı 73 bin 90'a yükselirken, toplam yaralı sayısı 173 bin 553 olarak kayıtlara geçti.

İsrail ordusunun Ekim 2023 döneminden bu yana Gazze Şeridi genelinde gerçekleştirdiği saldırıların yarattığı insani yıkım her geçen gün daha da derinleşiyor. Bölgedeki resmi kaynaklar tarafından paylaşılan son veriler, hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin sayısının korkutucu boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, çatışmaların başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 73 bin 90’a ulaştığı bildirildi. Aynı dönem zarfında saldırılar nedeniyle yaralananların sayısı ise 173 bin 553 olarak kayıtlara geçti.

Son 48 Saatte Yeni Kayıplar Hastanelere Ulaştırıldı

Bölgedeki sağlık altyapısının çökme noktasına geldiği Gazze’de, son 48 saat içerisinde yaşanan hareketlilik de raporlandı. Bakanlık verilerine göre, son iki gün içinde hayatını kaybeden 16 kişinin cansız bedeni ile tedavisi süren 16 yaralı Gazze’deki hastanelere sevk edildi.

Hastanelere getirilen hayatını kaybetmiş kişilerden 7’sinin doğrudan düzenlenen yeni saldırılarda yaşamını yitirdiği, 9 kişinin ise daha önceki bombardımanlarda yıkılan binaların enkazından çıkarılan cansız bedenler olduğu aktarıldı.

Ateşkes Sonrası Tablo Da Karanlık

Raporda dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe giren ateşkes sürecinin ardından yaşanan kayıplar oldu. Resmi verilere göre, ateşkesin ilan edilmesinden bu yana geçen süreçte İsrail saldırıları neticesinde 1066 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 445 kişi ise yaralandı. Bu süreçte arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla enkaz altından çıkarılan cansız beden sayısının ise 797 olduğu ifade edildi.

Binlerce Cenaze Hala Enkaz Altında

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, açıklanan resmi rakamların sadece hastanelere ulaştırılabilen veya kimlik tespiti yapılabilen kişileri kapsadığını hatırlatıyor. Şehir genelinde yıkılan binlerce binanın enkazı altında hala binlerce cenazenin bulunduğu ve lojistik imkansızlıklar nedeniyle bu cenazelere ulaşılamadığı belirtiliyor.