Sosyal medya için etkileyici ve dikkat çekici fotoğraflar çekme tutkusu, dünyada bir kez daha faciaya yol açıyordu. Manzaranın tadını çıkarmak ve anı ölümsüzleştirmek isteyen ABD'li bir turist, uçurumun en tehlikeli noktasına çıkarak poz vermek istedi. Ancak bu sırada dengesini kaybeden talihsiz kişi, metrelerce yüksekliğe sahip uçurumdan aşağıya düştü.
Zorlu Arazi Şartlarında Kurtarma Operasyonu
Yaklaşık 300 metrelik bir yükseklikten aşağıya yuvarlanan turistin yardım çığlıkları üzerine bölgeye acil durum ekipleri sevk edildi. Sarp ve engebeli arazi yapısı nedeniyle kurtarma ekipleri olay yerine ulaşmakta büyük zorluk yaşadı. Havadan ve karadan yürütülen koordineli operasyon sayesinde yaralı turiste saatler süren çalışmalar sonucunda ulaşıldı.
Mucizevi Şekilde Hayatta Kaldı
300 metrelik uçurumdan düşmesine rağmen ağır yaralı olarak kurtarılan ABD'li turist, ilk müdahalesinin ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, turistin bu denli büyük bir düşüşten sağ olarak kurtulmasının tam anlamıyla bir mucize olduğunu belirtti. Olay, tehlikeli noktalarda fotoğraf çekmenin barındırdığı ölümcül riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.