Yeni Birlik Gazetesi Dünya Fotoğraftaki bacağını geri isteyen 4 yaşındaki Cemalat'ın yürek yakan hikayesi

Fotoğraftaki bacağını geri isteyen 4 yaşındaki Cemalat'ın yürek yakan hikayesi

Gazze’de sığındıkları çadırın yakınlarına düzenlenen İsrail saldırısında sol bacağını kaybeden 4 yaşındaki Cemalat, eski fotoğraflarına bakarak kaybettiklerini anlamaya çalışıyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız sürdürdüğü saldırılar, en çok savunmasız çocukların hayatlarını ve geleceklerini karartmaya devam ediyor. Gazze’nin kuzeyindeki Et-Tuvam bölgesinde Mayıs 2026'da gerçekleşen şiddetli bir bombardmenta sol bacağını kaybeden 4 yaşındaki Cemalat Alaa Dabban, henüz idrak bile edemediği ağır bir yaşam mücadelesinin ortasında kaldı. Ailesiyle birlikte sığındığı çadırın hemen yanına düşen bombalar, küçük kızın koşup oynayabileceği günleri geride bırakmasına neden oldu.

Çadır Evde Baştan Yazılan Hayatlar

Yedi yıllık uzun ve zorlu bir bekleyişin ardından kucağına aldığı kızının hayatının bir anda karardığını belirten anne Reşa Dabban, saldırı gününü ve sonrasında yaşadıkları büyük travmayı unutamıyor. Her şeyden habersiz, sıradan bir sabah kahvaltısının ardından hedef alındıklarını söyleyen acılı anne, hiçbir sivil ya da askeri eylemlerinin bulunmadığı bir anda hayatlarının baştan aşağı değiştiğini ifade ediyor. Saldırıda kendisi ve oğlu da yaralanan Dabban ailesi, minik Cemalat’ın ampute edilen bacağı yüzünden artık her güne yeni bir zorlukla uyanıyor.

Fotoğraflardaki Bacağını İsteyen Minik Kızın Dramı

Protez ya da tedavi imkanlarından yoksun şartlarda, ailesinin desteği olmadan çadırın kapısından bile dışarı çıkamayan 4 yaşındaki Cemalat, yaşadığı kayıpla yüzleşmekte zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde babasının telefonundaki eski fotoğrafları incelerken saldırı öncesine ait bir karesine rastlayan minik kız, gördüğü bacağını annesinden geri istedi. Annesine "Bak bacağım burada, onu bana ver de gidip oynayayım" diyen küçük kızın bu sözleri, Filistinli annenin yüreğini bir kez daha dağladı.

"Tek Suçu Gazze’de Bir Çocuk Olarak Doğmaktı"

Kızının "Bacağım gökyüzünde" yanıtını aldıktan sonra ertesi gün iyileştiğini zannederek tekrar oynamak istediğini belirten acılı anne Reşa Dabban, içinde bulundukları çaresizliği şu sözlerle özetliyor: "Kızımın tüm hayalleri yıkıldı, çocukluğu tamamen elinden alındı. O daha bir çocuk; koşmak, keşfetmek ve akranlarıyla oynamak onun en doğal hakkıydı. Ancak bu coğrafyada taşıdığımız en büyük 'suç', Gazze’de yaşıyor olmak."