Yeni Birlik Gazetesi Dünya 'İran’ın hedefiyim' demişti: Trump'tan Ankara dönüşü ani uçak değişikliği!

'İran’ın hedefiyim' demişti: Trump'tan Ankara dönüşü ani uçak değişikliği!

Ankara’daki NATO Zirvesi sonrası ABD’ye dönen Donald Trump, Katar’ın hibe ettiği yeni lüks Air Force One yerine son anda eski başkanlık uçağına bindi; İngiltere’de ise yeniden uçak değiştirdi.

Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye seyahati için ilk kez görücüye çıkardığı ve Katar tarafından hibe edilen yeni nesil Air Force One uçağını dönüş yolunda aniden kullanmaktan vazgeçti. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ayrılırken nostaljik, açık mavi renkli eski başkanlık uçağını tercih eden Trump’ın bu kararı,soru işaretlerini beraberinde getirdi.

"İran'ın Ölüm Listesindeyim"

Trump’ın bu hamlesi, Türkiye’den ayrılmadan hemen önce düzenlediği basın toplantısındaki çarpıcı açıklamalarıyla birleşince "suikast tehdidi" iddialarını gündeme taşıdı. Gazetecilerin uçak değişikliğinin arkasında bir güvenlik tehdidi olup olmadığı yönündeki sorusunu geçiştiren ABD Başkanı, net bir yanıt vermekten kaçınsa da açık bir kapı bıraktı. Tahran ile iplerin gerildiği bir dönemde konuşan Trump, "İran’ın ölüm listesindeki bir numaralı isim benim. Bunu bilip bilmediğimi size söyleyemem ama açıkçası umurumda da değil" dedi.

Güvenlik Zafiyeti Endişesi mi, Askerlere Jest mi?

Katar’ın geçtiğimiz yıl ABD’ye hediye ettiği Boeing 747 model lüks uçağın, savunma sanayi şirketi L3Harris Technologies tarafından çok kısa bir sürede modifiye edilmesi havacılık uzmanlarının tepkisini çekmişti. Hızlı teslimatın orijinal Air Force One standartlarında bir güvenlik açığı yaratabileceği iddiaları sürerken, Trump cephesinden farklı bir açıklama geldi.

Truth Social hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Trump, İngiltere’deki RAF Mildenhall Üssü’ne kadar eski uçağıyla "eski günlerin hatırına" uçtuğunu belirtti. Yeni uçağın ise eş zamanlı olarak aynı üsse gönderildiğini ifade eden Trump, buradaki ABD askerlerinin yeni başkanlık jetini yakından incelemesine fırsat tanımak istediğini savundu. Çarşamba gecesi İngiltere’deki askeri üste sergilenen yeni uçağa binen Trump, yolculuğunun geri kalanını bu lüks jetle tamamladı.