Yeni Birlik Gazetesi Dünya Kiev’de kabus gecesi! Rus ordusu Başkenti Füze ve SİHA'larla vuruyor

Kiev’de kabus gecesi! Rus ordusu Başkenti Füze ve SİHA'larla vuruyor

Rus ordusu gece yarısından itibaren Kiev’i füze ve SİHA’larla abluka altına aldı; kentteki sivil yerleşim yerlerinde ağır hasar meydana gelirken, ilk belirlemelere göre can kayıpları var.

Ukrayna’nın kalbi Kiev, gece yarısından itibaren Rus askeri güçlerinin yoğun hava bombardımanına sahne oluyor. Şafak sökene kadar devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren saldırılarda, kentin stratejik noktalarının yanı sıra sivil yerleşim yerleri de doğrudan hedef alındı. Kent genelinde alarm durumu en üst seviyeye çıkarılırken, yetkililer halkı sığınaklarda kalmaları konusunda uyarıyor.

Belediye Başkanı Kliçko: "Farklı Semtlerde Evler ve Binalar Hasar Gördü"

Saldırıların hemen ardından sosyal medya hesapları üzerinden halkı bilgilendiren Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkentin çok yönlü bir hava saldırısı altında olduğunu duyurdu. Rusya’nın gece saatlerinden bu yana kente yönelik hem seyir füzeleri hem de kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) fırlattığını belirten Kliçko, patlamaların ardından şehrin farklı semtlerinden hasar ihbarları aldıklarını kaydetti. İlk gelen bilgilere göre, çok sayıda konut ve idari bina bombardımanın etkisiyle ciddi hasar görmüş durumda.

Askeri İdare Acı Bilançoyu Açıkladı: Ölü ve Yaralılar Var

Saldırının yarattığı tahribat ve insani boyutuyla ilgili ilk resmi açıklama ise Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Timur Tkaçenko’dan geldi. Tkaçenko, sosyal medya üzerinden yaptığı durum güncellemesinde, devam eden bombardımanlar neticesinde şu ana kadar 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kentte, yaralıların hastanelere sevk edildiği ve can kaybının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Hava Savunma Sistemi Alarmda: Saldırılar Ülke Geneline Yayılıyor

Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise hava savunma sistemlerinin tam kapasite çalıştığı vurgulandı. Ancak saldırının sadece Kiev ile sınırlı kalmadığı, Rus ordusunun eş zamanlı olarak ülkenin farklı bölgelerini de füze ve SİHA dalgalarıyla hedef aldığı aktarıldı. Ukrayna askeri yetkilileri, hava sahasındaki hareketliliğin sürdüğünü ve tehlikenin henüz geçmediğini hatırlatarak vatandaşların güvenlik önlemlerine harfiyen uyması gerektiğinin altını çizdi.