Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik gece boyunca gerçekleştirdiği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti. Polonya, Ukrayna sınırına yakın Lublin bölgesinde savaş uçaklarını havalandırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın bu saldırılarda 70 füze ve 280 dron kullandığını duyurdu.
Yerel yetkililer, yaşları 3 olan çocukların da aralarında bulunduğu 8 kişinin saldırıda yaşamlarını yitirdiğini bildirdi. Zelenskiy, en büyük ziyanın memleketi Kryvyi Rih'te yaşandığını ve onlarca ev ile sivil altyapının ciddi hasar gördüğünü belirtti.
Kryvyi Rih yakınlarındaki Radushne köyünde yapılan saldırıda, 11 ve 17 yaşındaki iki çocuğun yanı sıra 6 yaşındaki bir çocukla birlikte 4 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca iki ev tamamen yıkıldı ve sekiz kişi yaralandı. Enkaz altından iki çocuk canlı olarak kurtarıldı, 84 yaşındaki bir kadın ise hastaneye kaldırıldı.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Kiev’de de bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin yaralandığını açıkladı. Paltova Belediye Başkanı, Nova posta terminaline yapılan saldırıda bir kişinin öldüğünü bildirdi.
Diğer yandan, Lviv'de de patlamalar meydana geldi. Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, binaların hasar gördüğünü ve çok sayıda yaralının bulunduğunu ifade etti.
Polonya, Avrupa Birliği ve NATO üyesi olarak, Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle hava sahasını korumak için savaş uçaklarını havalandırdı. Polonya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna sınırına yakın Lublin bölgesinde, Bilgoraj ilçesinde yaşanan yüksek bir patlama sesi hakkında bilgi aldı ve bir tarlada desconhebir cismin bırakmış olduğu krater ve enkaz parçaları tespit etti.

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA GECE BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SALDIRILARDA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.