Yeni Birlik Gazetesi Dünya Sınır dışı kararı ölümle bitti: ABD'de ICE operasyonunda kanlı son!

Sınır dışı kararı ölümle bitti: ABD'de ICE operasyonunda kanlı son!

ABD'nin Maine eyaletinde sınır dışı edilmek üzere takip edilen bir göçmen, ICE ekiplerinin durdurma girişimi sırasında vurularak hayatını kaybetti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) tarafından yapılan açıklamaya göre olay, Maine eyaletine bağlı Biddeford kentinde sabah saatlerinde meydana geldi. Hakkında sınır dışı kararı bulunan ve yasa dışı statüde olduğu belirtilen bir şüpheli, ICE ekipleri tarafından fiziksel takibe alındı.

Şüphelinin aracına binerek hareket etmesi üzerine operasyon başlatan ekipler, taşıtı durdurmak istedi. Ancak yetkililer, aracın dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığını belirtti. Kamu güvenliğinin tehlikeye girdiği iddiasıyla silahına sarılan bir ICE görevlisi, hareket halindeki araca ateş açtı.

"Aracı Silah Olarak Kullandı" İddiası

The New York Times'ın elde ettiği ve Kongre üyelerine sunulan bilgilendirme notunda, hayatını kaybeden sürücünün aracını durdurmaya çalışan güvenlik güçlerinin üzerine sürerek "taşıtını bir silah gibi kullandığı" öne sürüldü.

Hayatını Kaybeden Kişinin Kimliği Açıklandı

Ağır yaralanan sürücü, olay yerine çağrılan acil tıbbi müdahale ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. İç Güvenlik Bakanlığı resmi açıklamalarında ölen kişinin kimliğini doğrulamaktan kaçınırken, Maine Senatörü Angus King'in Sözcüsü Matthew Felling sessizliği bozdu. Felling, yaşamını yitiren kişinin Joan Sebastian Guerrero olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Olayın ardından Biddeford Polis Departmanı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekipleri bölgeye sevk edilerek geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ICE Şiddeti Ülke Gündeminde: 1 Hafta Arayla İkinci Ölüm

Maine’de yaşanan bu ölüm, ABD genelinde göçmenlik polisinin orantısız güç kullanımına yönelik tepkileri artırdı. Henüz çok kısa bir süre önce, 7 Temmuz'da, Texas'ın Houston kentinde benzer bir trajedi yaşanmıştı. 30 yılı aşkın süredir ABD'de yaşayan Meksika kökenli Lorenzo Salgado Araujo da yine ICE polislerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.