Yeni Birlik Gazetesi Dünya Ukrayna başkentinde kanlı sabah: Rus füzeleri çocuk hastanesini hedef aldı

Ukrayna başkentinde kanlı sabah: Rus füzeleri çocuk hastanesini hedef aldı

Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Jitomir bölgesine düzenlediği füzeli hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi yaralandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah saatlerinde kentin stratejik ve sivil noktalarını hedef alan bombardıman, arkasında büyük bir yıkım bıraktı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko tarafından yapılan resmi açıklamada, füzelerin kentin farklı semtlerine isabet ettiği ve kentin birçok bölgesinde ciddi hasar meydana geldiği doğrulandı.

Çocuk Hastanesi ve Kamu Binaları Isabet Aldı

Saldırının en ağır bilançolarından biri kentin Solomyansk semtinde yaşandı. Belediye Başkanı Kliçko, bölgedeki bir çocuk hastanesi binasının doğrudan füze isabeti veya şarapnel parçaları nedeniyle ağır hasar gördüğünü bildirdi. İlk belirlemelere göre Kiev genelindeki saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi ise yaralandı. Olay yerindeki görgü tanıkları kentin farklı noktalarından yoğun dumanların yükseldiğini ifade etti.

Arama Kurtarma Ekipleri Zamanla Yarışıyor

Saldırıların ardından Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi (DSNS) ekipleri alarma geçti. Özellikle yıkımın yoğun yaşandığı Sviyatoşinskiy, Darnitskiy ve Solomyansk semtlerinde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ekipler, çökme riski bulunan binalarda arama kurtarma faaliyetlerini titizlikle yürütürken, yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

Saldırı Dalgası Jitomir'e Sıçradı: Polis Merkezinde Yangın

Eş zamanlı olarak Jitomir bölgesine de düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı ise 40'a yükseldi. Saldırı esnasında bölgedeki bir polis merkezinde yangın çıktığı ve bina içerisinde büyük çapta maddi hasar oluştuğu belirtildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.