Yeni Birlik Gazetesi Dünya Washington'u hareketlendiren iddia: Trump yeniden hedefte!

Washington'u hareketlendiren iddia: Trump yeniden hedefte!

ABD basınında yer alan çarpıcı iddiaya göre İsrail, İran'ın Donald Trump'a yönelik yeni bir suikast planı hazırladığı bilgisini Washington'a iletti. Söz konusu haber, bölgede tansiyonun yeniden yükseldiği dönemde dikkat çekti

MUHABİR: Semanur İrgin

ABD basınında yer alan bir iddiaya göre, İsrail'in Washington yönetimiyle paylaştığı öne sürülen istihbaratta İran'ın ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik yeni bir suikast planı hazırladığı ileri sürüldü. Söz konusu iddia henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

WSJ'nin iddiası gündem oldu

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı habere göre, Washington yönetimine İran'ın Donald Trump'ı hedef alan yeni bir suikast planı hazırladığı yönünde istihbarat ulaştırıldığı öne sürüldü.

Haberde, söz konusu bilginin İsrail tarafından paylaşıldığı iddia edilirken, istihbaratın içeriği, iletilme tarihi ve yöntemi hakkında ayrıntı verilmedi. ABD ve İran cephesinden ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Gerilim yeniden tırmanıyor

İddia, ABD ile İran arasında son dönemde artan askeri ve siyasi gerilimin gölgesinde gündeme geldi. Uzmanlar, taraflar arasındaki tansiyonun yükseldiği süreçte bu tür haberlerin uluslararası kamuoyunda yakından takip edildiğine dikkat çekiyor.

Süleymani operasyonu yeniden hatırlatıldı

Haberde, ABD'nin 2020 yılında Kasım Süleymani'yi düzenlediği operasyonun ardından İran yönetiminin Trump'a yönelik sert açıklamalarda bulunduğu ve zaman zaman misilleme söylemlerinin gündeme geldiği ifade edildi.

Trump daha önce de saldırıların hedefi olmuştu

Trump, 13 Temmuz 2024'te Pennsylvania'daki seçim mitinginde düzenlenen silahlı saldırıda kulağından yaralanmıştı. Daha sonraki aylarda da güvenlik güçlerinin müdahalesiyle engellendiği açıklanan farklı tehdit ve saldırı girişimleri kamuoyuna yansımıştı.