Bingöl'de, hayırsever bir iş adamı, Turgut Özal Ortaokulu bahçesine 27 milyon TL maliyetle kapalı bir spor salonu kazandıracak. Yaklaşık 600 metrekare büyüklüğünde olması planlanan spor salonunun, öğrencilerin sportif faaliyetlere daha iyi imkanlarla erişmesine yardımcı olması bekleniyor.
Projenin resmi protokolü, Bingöl Valisi Cahit Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve hayırsever iş adamı Orhan Günerigök adına Mehmet Akif Günerigök tarafından imzalandı. Bu spor salonu ile ilgili açıklama yapan Vali Çelik, başarılı bir projenin başlangıcını yaptıklarını ve okulların altyapısını güçlendirme hedeflerinin olduğunu vurguladı.
Yeni spor alanlarının inşası devam ediyor:
Vali Çelik, Bingöl'deki okullara spor alanları kazandırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Fiziki şartları uygun olan tüm okullarımıza spor alanı yapmayı hedefliyoruz. Bu projelerin içerisinde halı sahalar, basketbol sahaları ve kapalı spor salonları yer alacak," dedi.
Ayrıca, bu projenin maliyet açısından en yüksek projelerden biri olduğunu ifade eden Vali Çelik, hayırsever iş adamı Orhan Günerigök'e teşekkür ederek önceki bir anaokulu projesinin de kendisi tarafından yapıldığını hatırlattı. Çelik, Rabbim hayırlarını kabul eylesin.' diyerek hayırsever vatandaşların katkılarının önemine vurgu yaptı.
Gelecek planları ve diğer projeler:
Vali Çelik, gelecek yıl içerisinde benzer projelerin yapılması için belediye ve özel idare ile hayırsever vatandaşlarla hızlı bir şekilde görüşmelere başlayacaklarını ifade etti. Böylece, Bingöl'deki diğer okul ve yapılara da bu tür spor alanlarını kazandırma hedeflerinin artarak devam edeceği belirtildi.

PROTOKOL VALİ CAHİT ÇELİK (ORTADA), İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZEL (SAĞDA) VE HAYIRSEVER İŞ ADAMI ORHAN GÜNERİGÖK ADINA MEHMET AKİF GÜNERİGÖK (SOLDA) TARAFINDAN İMZALANDI.