Yeni Birlik Eğitim BŞEÜ'de birim kalite komisyonlarına yönelik eğitim düzenlendi

BŞEÜ'de birim kalite komisyonlarına yönelik eğitim düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde kalite güvencesi sisteminin güçlendirilmesi ve sürekli iyileştirme kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Birim Kalite Komisyonlarına eğitim verildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde (BŞEÜ) kalite güvencesi sisteminin güçlendirilmesine yönelik olarak Birim Kalite Komisyonlarına eğitim programı gerçekleştirildi.

Kalite süreçleri ve PUKÖ döngüsü ele alındı

BŞEÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim programına, akademik ve idari birimlerde kalite güvencesi çalışmalarından sorumlu olan Birim Kalite Komisyonu Başkanları ile Raportörleri katılım sağladı. Toplantıda, kalite güvencesi sisteminin yükseköğretim kurumları açısından taşıdığı önem ile Birim Kalite Komisyonlarının üstlendiği rol ve sorumluluklar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Program çerçevesinde BŞEÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Aysun Acun, kalite süreçlerinin kurumsal gelişim ve sürekli iyileştirme çalışmalarına sunduğu katkıları aktardı. Öğr. Gör. Saide Allahverdi ise katılımcılara Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKÖ) Döngüsü hakkında bilgilendirmede bulundu. Eğitim kapsamında, kalite çalışmalarının yalnızca planlama ve uygulama evreleriyle sınırlı kalmaması gerektiği, süreçlerin düzenli biçimde izlenerek değerlendirilmesi ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli iyileştirmelerin hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Ortak kalite anlayışı hedefleniyor

Düzenlenen eğitim faaliyetiyle birlikte Birim Kalite Komisyonlarının kalite güvencesi süreçlerindeki yetkinliklerinin pekiştirilmesi, üniversite genelinde ortak bir kalite bilincinin oluşturulması ve sürekli iyileştirme kültürünün kurumsal yapıya yaygınlaştırılması amaçlandı.