Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Dicle Üniversitesi'nden bölgeye stratejik katkı

Dicle Üniversitesi'nden bölgeye stratejik katkı

Dicle Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya ve uluslararasılaşma vizyonuna katkı sağlayacak önemli bir adım daha attı.

MUHABİR: Barış Ünal

16 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi resmen kuruldu. Bu yeni fakülte, küresel ölçekte önem taşıyan yabancı dil eğitimi ve turizm sektörlerinde nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor.

Dicle Üniversitesi, bu stratejik hamleyle hem eğitim alanında çeşitliliğini artırmayı hem de bölgesel ihtiyaçlara yönelik yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Fakülte, öğrencilerine çok disiplinli bir eğitim sunarken, hem yerel hem de uluslararası düzeyde dinamik kariyer fırsatları için onları donanımlı hale getirmeyi planlıyor.

Uluslararasılaşma ve Bölgesel Kalkınma Vizyonu

Yeni fakülteyle birlikte Dicle Üniversitesi, yabancı dil eğitimi ile turizmi aynı çatı altında birleştirerek öğrencilere hem güçlü bir dil eğitimi hem de turizm odaklı bir müfredat sunacak. Bu yaklaşım, sadece bireylerin kariyerine değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da önemli katkılar sağlayacak. Fakültenin, kültürler arası anlayışı güçlendirme ve ekonomik büyümeye katkıda bulunma misyonu bulunuyor.

Prof. Dr. Kamuran Eronat: “Bu Gelişme, Üniversitemizin Vizyonunu Yansıtıyor”

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi, üniversitemizin ileri görüşlü vizyonunun bir yansımasıdır. Günümüz dünyasında, farklı kültürleri anlayabilme ve etkili iletişim kurabilme becerisi vazgeçilmezdir. Turizm ise sınır ötesi iş birliği ve kültürel etkileşimin anahtarıdır. Bu iki alanı aynı çatı altında birleştirerek, hem bireysel hem toplumsal gelişime katkı sağlayacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

Rektör Eronat, fakültenin sadece Dicle Üniversitesi’ne değil, aynı zamanda Diyarbakır’a ve bölgeye uzun vadeli katkı sunacağını vurguladı. Ayrıca fakültenin uluslararası iş birlikleri, öğrenci değişim programları ve ortak araştırma projeleriyle Türkiye’nin küresel akademik dünyadaki yerini daha da güçlendireceğini belirtti.

Yeni Fakülteye Tam Destek

Dicle Üniversitesi yönetimi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başta olmak üzere bu sürece destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, fakültenin kısa sürede aktif hale getirilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *