Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Erzincan tulum peyniri uluslararası kongrede tanıtıldı

Erzincan tulum peyniri uluslararası kongrede tanıtıldı

Erzincan Tulum Peyniri, bilimsel araştırmalarla toz forma dönüştürülerek uluslararası kongrede tanıtıldı ve patent başvurusu yapıldı.

Erzincan Tulum Peyniri, uluslararası kongrede bilimsel çalışmayla tanıtıldı. Geleneksel peynirin toz forma dönüştürülmesine yönelik çalışma kapsamında patent başvurusu yapıldı.

Kongre Detayları

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Fatih Ertugay, Kosova’da düzenlenen 2. Uluslararası Gıda Bilimleri, Sağlık ve Gastronomi Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katıldı. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Ertugay, Priştine’de gerçekleştirilen kongrede EBYÜ’yü temsil etti.

University of Business and Technology ev sahipliğinde düzenlenen kongrede, 20 ülkeden akademisyen ve araştırmacılar bir araya geldi. Kongrede gıda bilimleri, sağlık ve gastronomi alanlarında 100’ün üzerinde bilimsel çalışma sunuldu.

Sunum ve Patent Başvurusu

Ertugay, kongrede "Powdered Erzincan Tulum Cheese" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Erzincan Tulum Peyniri’nin yenilikçi yöntemlerle toz forma dönüştürülmesine yönelik araştırmanın bulguları ve değerlendirmeleri paylaşıldı. Geleneksel ürünün bilimsel yöntemlerle katma değerli bir ürüne dönüştürülmesini amaçlayan çalışma kapsamında "Toz Erzincan Tulum Peyniri" için Türk Patent ve Marka Kurumuna patent başvurusu yapıldığı belirtildi.

ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ TOZ FORMA TAŞINIYOR

ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ TOZ FORMA TAŞINIYOR