İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Geleceğin Akademisi "Samyeli Akademi" Açıldı

Geleceğin Akademisi "Samyeli Akademi" Açıldı

Esenyurt İlçesi Namık Kemal Mahallesin de faaliyete geçen Samyeli Akademi'nin açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Barış Kış - Açılış programına Ak Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, AK Parti MKYK Üyesi Fatih Çiftçi, İstanbul 3. bölge Milletvekili Adayı Harun Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ve Şube müdürleri, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkan Vekili Engin Karaboz, İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Ayaz, İlçe Başkan Yardımcısı Erdoğan Akan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın , Beylikdüzü Önceki dönem Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Esenyurt Karadenizler Federasyon Başkanı Abdurrahman Ada, Meclis Üyesi Togay Çoban, Kent Meclisi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Avcılar Yeşilay Başkanı Ufuk Güneş, iş adamları, STK başkanları, kanaat önderleri, okul müdürleri, kamu kurumu yetkilileri, gazeteciler, yüzlerce özel gereksinimli birey ve ailesi katılım sağladı.

whatsapp-image-2023-05-27-at-14-20-47-1.jpeg

Samyeli Akademi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve diğer bireyler için her geçen gün hizmet ağını genişletip, kurumsal hizmet veren bir merkez olma yolunda hayata geçirildi.

"Biz büyük bir aileyiz" sloganıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren Samyeli, bu sefer "Geleceğin Akademisinde Hayat var" sloganıyla nitelikli bir eğitim hizmeti sunmayı amaçlıyor. Samyeli Akademi, özel çocukları sevgiyle kucaklayan profesyonelce destekleyen uzmanlar tarafından hep daha iyiye ulaşabilmek için hizmet verecek.

whatsapp-image-2023-05-27-at-14-20-47.jpeg

Geniş bir alanda hizmet verecek olan eğitim merkezinde gerekli tüm eğitim öğretim materyalleri, fizyoterapi odası, bireysel sınıflar, erken çocukluk destek eğitim odası ve grup sınıfları ile özel eğitim kurumlarında olması gereken tüm fiziki şartlar bulunuyor.

Akademi'de ; Erken Çocuklukta Müdahale Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar, Özel Öğrenme Güçlüğü, Zeka ve Performans Ölçme Değerlendirme, Psikoloji Destek ve Aile Eğitimi, Fizik Tedavi konularında uzman kadrolardan destek alınabilecek.

Cansu Dağ, Buket Demir, Ayşe Güneş ve Bahattin Demir'in ortaklığında eğitim faaliyetlerine başlayan kurum 1.000 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede.

whatsapp-image-2023-05-27-at-14-20-46.jpeg

Açılışta Konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanlarından Bahattin Demir, "Samyeli Esenyurt'a uzun yıllardır hizmet eden köklü eğitim kurumlarından biri. Özel gereksinimli bireyleri sevgiyle kucaklayan ve onların sadece eğitim değil tüm haklarını savunan bir kurum olmanın gururunu yaşıyoruz. Özel çocuklarıla birlikte olmak bize hayat enerjisi ve mutluluk veriyor. Bu mutluluğu 2. şubemizin açılışını yaparak daha da perçinledik. Tüm özel çocuklarımızla ve ailelerimizle birlikte olmak bize her zaman güç veriyor. Tüm katılımcımlara böyle bir günde bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-05-27-at-14-20-46-1.jpeg

Açılışı katılan Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, "Samyeli çalışmalarıyla her zaman bölgemize güzel hizmetler yapan bir kurum. Çalışma faaliyetleriyle her daim özel çocukların yanındalar. Birlikte bir çok ortak projede buluşma fırsatı bulduk. Açılışı gerçekleşen yeni kurumda da yeni başarılara imza atacağını biliyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, "3. cüsü açılan Samyeli okullarında özel çocuklarımız hizmet alabilecek. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda özel çocuklarımızın eğitim ve sosyal hakları yoktu. Avrupa'daki arkadaşlarımız bize özel gereksinimli bireyler ücretsiz eğitim alıyor maaş alıyor dediklerinde bize inanılmaz geliyordu. Şükür ki ülkemizde artık özel çocuklarımızın tüm sosyal ve eğitim hakları mevcut. "diye konuştu.

Çocukların doyasıya eğlendiği Açılış töreninden sonra Samyeli Akademi, davetliler tarafından gezildi.