Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), 26-27 Haziran tarihlerinde İslam Üniversiteleri Rektörleri I. İstişare Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, bu etkinliğin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirileceğini duyurdu.
Toplantıya katılacak olan 43 ülkeden 100'ün üzerinde rektör ve üst düzey akademik yöneticinin, ortak akademik vizyon ve iş birliği konularında görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi. Prof. Dr. Demir, Gaziantep'in sadece gastronomisiyle değil, uluslararası ilişkilerdeki önemi ile de dikkat çektiğini vurguladı.
Rektör Demir, etkinliğin küresel düzeyde bir organizasyon olduğunu ifade ederek, "İslam dünyasındaki güncel sorunlar ışığında, Türkiye'nin bir güç haline geldiği bu dönemde, GİBTÜ olarak bu sürece katkı sağlamak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Katılım taleplerinin arttığını belirten Demir, "Hala çeşitli ülkelerden rektörler bizlere ulaşarak davet istiyorlar" dedi. Böylece üniversitenin bu etkinliğe olan ilgisi ve katkısı arttığı dikkat çekti.

GİBTÜ dev toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor