Hakkari ve ilçelerindeki kütüphane hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen kütüphaneler arası eşgüdüm toplantısı, Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne bağlı Esendere Belde Şube Halk Kütüphanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu başkanlık ederken, Hakkari İl Halk Kütüphanesi, Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi, Çukurca Halk Kütüphanesi, Şemdinli Halk Kütüphanesi müdürleri ile Durankaya ve Esendere Şube Halk Kütüphanesi sorumluları ve kütüphaneciler katıldı. Toplantıda, il genelindeki kütüphanelerin mevcut durumu, yürütülen kültür-sanat faaliyetleri, okuma alışkanlığını artırmaya yönelik projeler ve kütüphanelerin fiziki ve teknolojik altyapılarının geliştirilmesi konuları detaylandırıldı.
Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ziya Kızılboğa toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, "İl müdürümüzün başkanlığında, ilimiz ve ilçelerimizdeki kütüphane yöneticilerimizi beldemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi ve bağlı belde kütüphanelerimiz dâhil olmak üzere, bölgemizdeki tüm kütüphanelerin vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize daha modern şartlarda hizmet vermesi temel gayemizdir. Bugün gerçekleştirdiğimiz eşgüdüm toplantısı, kütüphanelerimiz arasındaki iş birliğini artırmak ve hizmet kalitesini üst seviyelere taşımak adına oldukça verimli geçmiştir. Kütüphanelerimizi sadece kitap okunan alanlar değil, her yaştan hemşehrimizin faydalanabileceği birer kültür ve sosyal yaşam alanı haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Toplantı, il genelinde yürütülecek ortak projelerin planlanması ve görüş alışverişinin ardından sona erdi.

HAKKARİ VE İLÇELERİNDEKİ KÜTÜPHANE HİZMETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ, KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONUN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA DÜZENLENEN KÜTÜPHANELER ARASI EŞGÜDÜM TOPLANTISI, YÜKSEKOVA İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ESENDERE BELDE ŞUBE HALK KÜTÜPHANESİNİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI.
