Hayat boyu öğrenme dönem sonu değerlendirme toplantısı İzmir'in Çeşme ilçesinde yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde her yıl farklı bir bölgede düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Dönem Sonu Değerlendirme’ toplantısı, bu yıl Çeşme’de gerçekleştirildi. Toplantı, halk eğitimi merkezlerinin yıllık çalışmalarını değerlendirmek ve yeni döneme yönelik planlamaları yapmak amacıyla yapıldı.
Toplantının organizasyonu Çeşme Halk Eğitimi Merkezi tarafından üstlenildi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge’nin desteği ile gerçekleşen etkinlikte, Çeşme Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol, toplantının Çeşme’de gerçekleşmesinden dolayı duyduğu gururu dile getirdi.
Toplantının önemi ve içeriği
Doğruyol, toplantıda halk eğitimi merkezlerinde yıl boyunca yapılan çalışmalara dair değerlendirmelerde bulunulacağını belirtti. Bu değerlendirmelerin, yeni eğitim dönemi için yol gösterici olacağını ifade eden Doğruyol, açılan kurslar, yürütülen faaliyetler, vatandaşlardan gelen talepler ve geliştirilmesi gereken alanların toplantıda ele alınacağını söyledi.
Hayat Boyu Öğrenme’nin, bireyin yaşamı boyunca devam eden önemli bir eğitim süreci olduğunun altını çizen Doğruyol, ‘İlkokuldan başlayarak ömür boyu süren bir eğitim sürecidir. Bu süreç oldukça kıymetlidir. Temel eğitim kadar önemli bir süreçtir.’ şeklinde konuştu.
Halk eğitimi merkezlerinin rolü
Doğruyol, halk eğitimi merkezlerinin yalnızca kurs düzenleyen kurumlar olmadığını, aynı zamanda vatandaşların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine de katkı sunduğunu kaydetti. Ayrıca, toplumun her kesimine ulaşan önemli eğitim kurumları olduklarını vurguladı.
Organizasyon detayları
Toplantının Çeşme’de yapılmasına İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karar verdiğini ifade eden Doğruyol, ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge ile yapılan görüşmeler sonucu Boyalık Otel’de kahvaltılı bir yıl sonu toplantısı düzenlenmesine karar verildiğini aktardı.
Bu önemli toplantının Çeşme Halk Eğitimi Merkezi için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Doğruyol, organizasyonun tamamen Çeşme Halk Eğitimi Merkezi tarafından üstlenildiğini ifade etti.
Kültürel program
Değerlendirme toplantısının ardından katılımcılar amacıyla Çeşme’nin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtacak bir program hazırlandı. Program çerçevesinde, ilk olarak Ildır Mahallesi’ne yapılan ziyaretle balkan ve mübadele yemekleri tadıldı, ardından Erythrai Antik Kenti kalıntıları gezildi. Program Alaçatı sokaklarında gezi ve kahve molası ile devam etti ve katılımcılar Çeşme Kalesi ve Çeşme Müzesi’ni ziyaret etme fırsatı buldu.
Toplantıya İzmir’in çeşitli ilçelerindeki halk eğitimi merkezi müdürleri ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

TOPLANTIYA KATILAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLERİ İLE İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR YARDIMCILARI
