Kayseri’de İzzet Altun İlkokulu 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 'Kadim Bir Mirasla Buluşma' temalı Ebru Sanatı Sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergiye Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Kaya, İzzet Altun İlkokulu Müdürü Esra Taş, Müdür Yardımcısı İsa Yalım, 3/A Sınıf Öğretmeni Ferhat Sevgi, 3/C Sınıf Öğretmeni Gökhan Karataş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden farklı ebru eserlerini inceleyen Kaya, yapılan sanat etkinliklerinin öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkardığını belirtti. Kaya; "Her öğrencimiz bir potansiyel ve kabiliyet taşımaktadır. Önemli olan öğrencilerimizin taşıdığı bu potansiyeli ve kabiliyeti dokunuşlar ile ortaya çıkarmak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde öğrencilerimizin okuyan, düşünen, kendini geliştiren bireyler olarak yetişmeleri temel esastır. Bu çalışmaya katkı sunan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi tebrik ediyorum," dedi.
Öğretmen Ferhat Sevgi, sergi düzenlemedeki amaçlarının öğrencileri kültürel kökleriyle tanıştırmak olduğunu vurguladı. Sevgi, "Öğrencilerimizin geçmişimizin estetik anlayışını yaparak öğrenmeleri son derece önemlidir. Ebru sanatını tarihî ve kültürel yönleriyle tanımaları açısından değerli sanatçımız Ahmet Kurtun katkıları büyük oldu," diye ekledi.
Diğer öğretmen Gökhan Karataş ise öğrencilerin ebru sanatına olan ilgisinin onların özgüvenlerini artırdığını, sabırlı çalışma ve özen göstermek gibi değerleri deneyimlediklerini belirtti.

İlkokul öğrencileri ebru eserlerini sergiledi