Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Kars’ta 2026-2027 eğitim yılı coşkuyla başladı

Kars’ta 2026-2027 eğitim yılı coşkuyla başladı

Kars’ta 2026-2027 eğitim yılı, Halitpaşa İlkokulu'nda yapılan törenle açıldı. Öğrencilerin coşkuyla başlayan yeni yılında 624 okulda eğitim verilecek.

Kars’ta 2026-2027 eğitim öğretim yılı, Halitpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen törenle başladı. İlköğretim Haftası'nın kutlandığı etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla geleneksel program hayata geçirildi.

Törene, Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Milli Eğitim Müdürü Vasıf Munis, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Vasıf Munis, konuşmasında çocukların eğitimine dair önemli hedefleri dile getirdi. Munis, "Bizler çocuklarımızın derslerinde başarılı olmalarının yanında doğruyu yanlıştan ayırabilen, arkadaşına el uzatan, kendi kültürünü tanıyan, merak eden ve üretmekten mutluluk duyan insanlar olarak yetişmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Eğitimde yenilikçi projeler

Munis, ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne vurgu yaparak; "KAFKAS Projesi" ile yürütülen 'Okuyan Kars', '21’de 36 Kars Okuyor' gibi projelerin, öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklediğini belirtti. Ayrıca, 'Akıl ve Zeka Oyunları' ile öğrencilerin düşünme ve problem çözme becerilerinin güçlendirileceğini aktardı.

Valinin konuşması ve öğrenci gösterileri

Kars Valisi Ziya Polat, yeni eğitim öğretim yılına dair yaptığı konuşmada, il genelinde 625 okulda, 3 bin 603 derslikte, 4 bin 89 öğretmen ve 56 bin 863 öğrenci ile büyük bir coşkuyla başlayacaklarını ifade etti. Vali Polat, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri için öğretmenlerden beklentilere de değindi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve folklor ekibi gösteri sundu. Törenin sonunda protokol üyeleri, 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalarak yeni dönemi resmen açtı.

KARS’TA 2026-2027YILI DERS ZİLİ ÇALDI(KARS-İHA)

KARS’TA 2026-2027YILI DERS ZİLİ ÇALDI(KARS-İHA)