Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Malatya'da uluslararası pediatrik acil tıp kongresi heyecanı

Malatya'da uluslararası pediatrik acil tıp kongresi heyecanı

Malatya, 28-30 Ağustos tarihleri arasında pediatrik acil tıp alanında uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER), Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin iş birliğiyle 28-30 Ağustos 2026 tarihlerinde 1. Uluslararası Pediatrik Aciller Kongresi düzenlenecek. Bu kongre, deprem sonrası Malatya'da gerçekleştirilecek sağlık alanındaki ilk uluslararası kongre olma özelliği taşıyor ve katılımcıların ilgisini çekmeyi vaat ediyor.

Kongre Detayları

Kongre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsü'nde yapılacak ve 108 konuşmacı, 36 bilimsel oturum ve 150'den fazla sözlü sunum planlanıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok bilim insanı, akademisyen ve sağlık profesyoneli kongreye katılacak.

Bilim dünyası Malatya'da buluşuyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan, kongrenin önemine değinerek, "Bu kongre, üniversitemiz ve Malatya için önemli bir akademik etkinlik olacak. Katılımcıların geniş olmasını bekliyoruz" dedi. Kongrenin ulusal ve uluslararası katılımcılara ev sahipliği yapacağını da vurguladı.

Kongreye yurt dışından 11, il dışından ise 46 katılımcının gelmesi planlanıyor. Doç. Dr. Bilgehan Demir, kongrenin kapsamının geniş olduğunu belirterek tüm sağlık profesyonellerini bu önemli etkinlikte görmek istediklerini ifade etti.

MALATYA, ULUSLARARASI PEDİATRİK ACİLLER KONGRESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

MALATYA, ULUSLARARASI PEDİATRİK ACİLLER KONGRESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR