Manisa’da çocukların güvenli eğitim ortamında yetişmesi ve karşılaşabilecekleri risklere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde görev yapan okul idarecileri ve rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme ve farkındalık toplantısı düzenlendi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli katıldı.
Toplantıda verilen bilgiler
Toplantıda ilgili birimler tarafından okul idarecileri ve rehber öğretmenlere bireysel radikalleşme ve aşırıcılık faaliyetleri, Narko-Rehber çalışmaları, güvenli ve bilinçli internet kullanımı ile akran zorbalığı ve önlenmesine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Farkındalık ve işbirliği
Çocukların güvenliğinin sağlanması ve risklere karşı farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı toplantıda, kurumlar arası işbirliği içerisinde önleyici ve farkındalık odaklı çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

MANİSA’DA ÇOCUKLARIN GÜVENLİ EĞİTİM ORTAMINDA YETİŞMESİ VE KARŞILAŞABİLECEKLERİ RİSKLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN OKUL İDARECİLERİ VE REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ.