Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan ve başvuru şartlarını taşıyan gençlere 2026-2027 eğitim döneminde 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz öğrenim yardımı verecek.
Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla öğrencilere yönelik desteklerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, üniversiteyi kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden gençlere ilk yıl için geri ödemesiz öğrenim yardımı sağlamaktadır.
Öğrenim yardımının detayları
2026-2027 eğitim döneminde 2 yıllık ön lisans programını kazanan öğrencilere 10 bin TL, 4 yıllık bölümlere yerleşenlere 20 bin TL, 5 yıllık bölümlere yerleşenlere 25 bin TL, 6 yıllık bölümlere yerleşenlere ise 30 bin TL öğrenim yardımı yapılacak. Destekten, ailesi Mersin’de ikamet eden ve devlet üniversitelerini veya KKTC dahil vakıf üniversitelerinin tam burslu bölümlerini kazanan öğrenciler, diğer başvuru şartlarını da taşımaları halinde yararlanabilecek.
Başvuru sürecinin detayları
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla öğrencilere yönelik destekleri artırarak sürdürdüklerini ifade etti. 2026 YKS sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen öğrencilerin öğrenim yardımından yalnızca ilk yıl yararlanabileceğini belirten Karakuş, destek miktarlarının bölümlerin eğitim sürelerine göre değiştiğini söyledi. "Bu yıl ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilerimize 10 bin TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 20 bin TL, 5 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 25 bin TL ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 30 bin TL geri ödemesiz bir yıl öğrenim yardımında bulunacağız" dedi.
Başvuru sürecinin başladığını belirten Karakuş, öğrencilerin Mersin Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi veya TEKSİN uygulaması üzerinden çevrim içi başvuru yapabileceğini söyledi. Karakuş, online başvurunun ardından gerekli evrakların en yakın kurs merkezine teslim edilebileceğini ve banka kartlarının da kurs merkezlerinden alınabileceğini kaydetti. "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği ilkemizle, gençlerimize ve ailelerimize destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Büyükşehir Halkkent Kurs Merkezinde üniversite sınavına hazırlanan Ebrar Yeter, kurs merkezindeki bir yıllık hazırlık sürecinin verimli geçtiğini belirterek, rehberlik hizmetleri ve ders programlarının sınava hazırlanmasına önemli katkı sağladığını söyledi. Yeter, "Bir yıl kadar burada eğitim aldım ve gayet memnundum. Hocaların ders işleyişi ve bizim üzerimizdeki etkileri çok güzeldi. Rehberlik hocamız sürekli ilgileniyordu. Ders programları ve deneme sonrası analizler yapılıyordu. Gayet verimli bir yıl oldu benim için. Onlar sayesinde kazandım diyebilirim" ifadelerini kullandı. Öğrenim yardımının kendisi için önemli bir destek olduğunu dile getiren Yeter, "4 yıllık bir üniversite kazandım ve 20 bin TL öğrenim desteği alacağım. Bizim için çok büyük bir avantaj" dedi.
Mersin Üniversitesini kazanan Yağmur Üren ise üniversite eğitiminin kitap ve diğer ihtiyaçlarla birlikte önemli bir masraf oluşturduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesinin öğrenim yardımının kendisine katkı sağlayacağını söyledi. Üren, "Orta gelirli bir ailedeyim. Üniversite kitaplarıyla diğer ihtiyaçlar, önemli bir masraf tutuyor. Belediyenin bana sağladığı bu yardımın çok işime yarayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN VE BAŞVURU ŞARTLARINI TAŞIYAN GENÇLERE 2026-2027 EĞİTİM DÖNEMİNDE 30 BİN TL’YE KADAR GERİ ÖDEMESİZ ÖĞRENİM YARDIMI VERECEK.