Mersin'de, yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken kırtasiye ürünleri üzerindeki denetimler sıkılaştı. Ticaret Bakanlığı'nın koordinesinde, Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, başta fiyat etiketleri olmak üzere bir dizi kontrol yapıldı.
Denetim faaliyetleri ve sonuçları:
Denetimler, özellikle talebin arttığı kalem, defter, silgi ve boya gibi okul ihtiyacı ürünlerini kapsadı. Ekipler, iş yerlerinde satışa sunulan ürünlerin etiket fiyatları ile kasadaki satış fiyatlarının uyumunu tek tek inceledi. Bu doğrultuda, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesine yönelik çeşitli kontroller de yapıldı.
Ticaret İl Müdürü'nden açıklama:
Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, tüm Türkiye'deki 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerin önemine vurgu yaptı. Sümer, "Bakanımızın talimatları doğrultusunda okulların açılmasına az bir süre kala kırtasiyelere yönelik denetimler artırılmış olup Türkiye’nin 81 ilinde kırtasiyelere yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirilmektedir" şeklinde konuştu. Ayrıca, fahiş fiyat artışlarına karşı alınan önlemlerin kapsamlı bir şekilde süreceğini de belirtti. Bu denetimlerin, çocukların okula başlarken sorun yaşamamaları adına düzenli olarak devam edeceğini ekledi.

TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DOLAYISIYLA SÜRDÜRÜLEN KIRTASİYE DENETİMLERİ KAPSAMINDA MERSİN’DE EKİPLER, KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİ MERCEK ALTINA ALDI.