Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Merve-İbrahim Çelik 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli atıldı

Merve-İbrahim Çelik 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli atıldı

Isparta'da Merve ve İbrahim Çelik adına 4-6 yaş Kur’an Kursu'nun temeli, hayırsever aile ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

Davraz Mahallesi’nde bulunan Bilal-i Habeşi Camii'nin yan tarafındaki alana iş insanı Hüseyin Çelik, eşi Fatma Çelik ve oğulları Esat Çelik tarafından ailenin rahmetli evlatları Merve ve İbrahim Çelik adına 4-6 yaş Kur’an Kursu binası inşa edilecek. Isparta’da hayırseverlerin eğitime verdiği destekler devam ediyor. Bu kapsamda hayırsever iş insanı Hüseyin Çelik, eşi Fatma Çelik ve oğulları Esat Çelik, ailenin rahmetli evlatları Merve ve İbrahim Çelik adına 4-6 yaş Kur’an Kursu yaptıracak. Kur’an kursunun temel atma töreni Davraz Mahallesi’ndeki Bilal-i Habeşi Camii'nin yan tarafındaki alanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip olacak Merve ve İbrahim Çelik 4-6 yaş Kur’an Kursu, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak.

Temel atma törenine protokol üyeleri katıldı

Temel atma törenine Isparta Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcıları, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, İl Müftüsü Muharrem Biçer, hayırsever iş insanı Hüseyin Çelik, eşi Fatma Çelik ve oğulları Esat Çelik ile davetliler katıldı.

Hüseyin Çelik: "Evlatlarımızın adını yaşatmayı amaçladık"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan hayırsever iş insanı Hüseyin Çelik, ailecek 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çelik, "Bize her daim yol gösteren Sayın Valimiz Abdullah Erin Beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Burada evlatlarımızın adını yaşatmayı amaçladık. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirterek, "Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, vatanına, devletine, dinine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek istiyorsak bu müesseselere ağırlık vermemiz gerekiyor. Çok kıymetli hayırseverimizi bize yönlendiren, bu işi gönülden destekleyen başta sayın valimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu mekânın bizlere kalan bölümünün tahsisinde gözünü kırpmadan evet diyen belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iş insanı Hüseyin Çelik ile çok uzun süren dostlukları olduğunu belirterek, "Bu yapıyı belki İstanbul’da yapmak istediler ama kendi şehirlerinde olması bizleri de çok memnun etti. Geleceğimiz bu çocuklarımız. Hele ki dünyanın gittiği olumsuz gidişatta çocuklarımızın gelecekte bizler için daha çok önemli olacakları inancındayız" şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Abdullah Erin de bir süre üzerinde çalıştıkları 4-6 yaş Kur’an Kursu için arsa problemini çözdüklerini ifade etti. Vali Erin, "Bu arsanın büyük bölümü Şükrü başkanımızın her konuda olduğu gibi desteğiyle oldu. Buranın sadece kapalı alanı 500 metrekare olacak, bodrum, zemin ve üstü 2 kat olmak üzere 4 katlı bir binayı inşa edeceğiz. 200 civarında çocuğumuz aynı anda burada eğitim alacak" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine çiçek takdiminde bulunuldu. Daha sonra Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Çelik ailesi tarafından Merve-İbrahim Çelik 4-6 yaş Kur’an Kursu binasının temel atma butonuna basıldı ve binanın ilk beton dökümü dualarla gerçekleştirildi.

DAVRAZ MAHALLESİ'NDE BULUNAN BİLAL-İ HABEŞİ CAMİNİN YAN TARAFINDAKİ ALANA İŞ İNSANI HÜSEYİN ÇELİK...

DAVRAZ MAHALLESİ'NDE BULUNAN BİLAL-İ HABEŞİ CAMİNİN YAN TARAFINDAKİ ALANA İŞ İNSANI HÜSEYİN ÇELİK, EŞİ FATMA ÇELİK VE OĞULLARI ESAT ÇELİK TARAFINDAN AİLENİN RAHMETLİ EVLATLARI MERVE VE İBRAHİM ÇELİK ADINA 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU BİNASI İNŞA EDİLECEK.