İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Milli eğitimi eğitmek

Milli eğitimi eğitmek

Çocuklarımın lise öğrencileri olmalarından ötürü ve yine yıllar önce İ.D.M. M. (İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde) üst düzey yöneticiliği yaptığımdan ötürü eğitimle fazlasıyla yakın ilgiliyim.Buna bir de gazetecliğimi ve araştırmacı olduğumu da katarsak eğitimi uzun yıllardır yakın takibe almış durumdayım.

Çocuklarımın lise öğrencileri olmalarından ötürü ve yine yıllar önce İ.D.M. M. (İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde) üst düzey yöneticiliği yaptığımdan ötürü eğitimle fazlasıyla yakın ilgiliyim.Buna bir de gazetecliğimi ve araştırmacı olduğumu da katarsak eğitimi uzun yıllardır yakın takibe almış durumdayım.

Ancak vardığım sonuç Cumhuriyet tarihinden günümüze değin Türkiye de Milli Eğitimin Hiç de milli davranmadığı ve Türk Milletinin karekteristik yapısına uygun bir eğitim müfredatının uygulamadığını fark etmemek mümkün değil.

Hep batı kültürünü eğitimini baz almışlar onlardan etkilenip ülkemizdeki olmazsa olmaz değerlerimizi kale almamışlar bunu fark ediyorum.Zaten bu yüzden dir ki eğitimde öğretimde karınca boyu yol kat edememişizdir.Oysa batıdaki eğitim sistemleri öncelikle kendi ülkelerinin örf adetleri ve kendilerinin yetiştirdikleri bilim adamlarını ön plana çıkartarak eğitimde bıraktıkları yerden alıp daha da üst seviyelere çıkmışlardır.Bunu yaparken de bilimsel verilerle araştırmalarla adeta onlarca yıl sonrasını da göz önünde bulundurarak ileriye doğru hamleler atmış ve başarılı olmuşlardır.

Bizimkiler yok Rus edebiyatı Yok efendim Batı Edebiyatı Fransız klasikleri deyip bir veya birden fazla neslin bu klasiklerin etkisi altında kalacakları tarzda ortaokul ve liseler de hatta hatta daha sonraları da üniversitelerde öğrencilere uyuşturucu hapı verir gibi bu klasiklerin ve edebiyatların etkisi ve tesiri altına almışlardır.

Daha sonraları da bir türlü dikiş tutmayan Milli Eğitimimiz sonsuz araştırmalara girerek halen de olumlu anlamlı ve bilimsel bir plan proje uygulayıp da başarılı olamamıştır.Nitekim Milli Eğitimin yetersiz olduğunu bir şeylerin eksik olduğunu sn.Cumhurbaşkanı R.T.Erdoğan da memnun kalmayıp revize edilmesi konusunda demeçler verdi yakın bir geçmiş te …Gelinen noktaya bakın Milli Eğitimden Cumhurbaşkanı bile yakınıyorsa Veliler ne yapsın ? öğrenciler neylesin ? çok hazin bir durum.

O halde acizane diyorum ki önce ülkemizde Milli Eğitimi eğitsek ne aradığını ? bilsin ve dev hamlelerle Türk milli eğitimi rayına oturtup batılılarla eğitim ve uygarlık yarışında bilimde öğretimde yarışabilsin.Gereken statüye ye gelebilecek düzeyde plan ve programlar yapsın.Şunun bunun etkisinde kalarak yabancı kültür ve bu millete ters düşmeyen bir çok yönüyle paralel olabilecek eğitim plan ve programları uygulasın.Müfredatını gözden geçirsin nerelerde ? ne ? tür hatalar yaptıklarını belirleyip tekrar tekrar aynı hatalara düşmesin.Dünya da Üniversitelerimiz sıralamalarda hangi sıra da? üzülmemek elde değil.Adam gibi bilim adamları yetişmiyor ülkemizde uzun yıllardan beri tek tük istisnaları saymıyorum adı üstünde istisnadır onlar.

Acilen ve en önemli sorunlarımızdan biri olan Milli Eğitimin derhal hiç zaman kaybına uğramadan kendini revize etmeli doğru hamleler ve arayışlar içine girmeli çalışkan zeki mucit öğrencilerin yetişebileceği ortamları hazırlamalı önce kendinden başlamalı.Öğretmenlerin öğretim görevlilerin maddi mannevi sorunlarını hal etmeli.Milli Eğitim asla siyasallaştırılmamalı partiler üstü ve siyaset üstü olmalı görüşündeyim