Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Muratlı'da gökyüzü Gazze'deki çocuklar için aydınlandı: Uçurtma şenliği kardeşlik mesajı taşıdı

Muratlı'da gökyüzü Gazze'deki çocuklar için aydınlandı: Uçurtma şenliği kardeşlik mesajı taşıdı

Muratlı'da düzenlenen uçurtma şenliği, Gazze'deki çocuklarla dayanışmayı simgeliyor. Etkinlikte kardeşlik ve empati temaları vurgulandı.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılış haftasında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) talimatı ile gerçekleştirilen bu organizasyon, Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve onlarla dayanışma sergilemek amacı taşıyordu. "Uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın" sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliği, Muratlı Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve pek çok öğrenci katıldı. Güneşli bir günde gerçekleştirilen şenlikte, öğrenciler ay-yıldızlı ve çeşitli renklerde yapılan uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı. Çocukların neşesi, etkinliğin taşıdığı barış mesajı ile birleşti ve Muratlı'nın yeşil zeminini rengarenk uçurtmalar süsledi.

Birlik ve kardeşlik vurgusu

Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öz, etkinlikte yaptığı konuşmada, yeni eğitim yılına anlamlı bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Öz, "Sabah saat 08.00’de ‘Mayamız birlik, beraberlik, ilk dersimiz kardeşlik’ sloganıyla okullarımızda ilk zilimizi çaldık. Eğitim sadece akademik başarıdan ibaret değildir; aynı zamanda değerler eğitimi ve empati kurma becerisi kazandırmaktır" dedi.

Gazze çocuklarına dikkat çekmek

Mustafa Öz, etkinliğin amacının Gazze’deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek olduğunu vurgulayarak, "Saat 11.00 itibarıyla, Gazze’deki çocuklarımıza, özgür olmayan, savaş altında kalan kardeşlerimize farkındalık oluşturmak adına buradayız. Tüm öğrencilerimizle birlikte, onların sesini duyurmak, ‘Uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın’ demek için bu şenliğin birincisini gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımızın kalplerine merhamet ve adalet tohumları ekmek, dünyadaki diğer çocukların acılarına duyarsız kalmamalarını sağlamaktır" diye ekledi.

Öz, bu anlamlı şenliğin ikincisini perşembe günü Şehit Erdoğan Erişik İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştireceklerini duyurdu. Etkinlik sonunda, gökyüzünde süzülen çok sayıda uçurtma, Muratlı semalarını renklendirirken, stadyumda bulunanlar bu görsel şöleni ilgiyle izledi. Uçurtma şenliği, çocukların ve eğitimcilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GÖKYÜZÜNDE RENGARENK OLDU.

GÖKYÜZÜNDE RENGARENK OLDU.