Samsun'da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı, 14 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Bu yıl, il genelindeki 250 bin 562 öğrenci ve 21 bin 470 öğretmen ders başı yapacak.
Eğitim kurumları ve derslikler
İl genelindeki bin 89 okul ve 13 bin 276 derslik ile eğitim sürecine hazır olan Samsun, öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmayı hedefliyor. Yeni eğitim yılı, öğrencilere sunulan imkanların yanı sıra
öğretmenlerin de katkısıyla bir başlangıç yapacak.
Derslik başına öğrenci sayısı
Öte yandan, il genelindeki eğitim kurumlarında derslik başına düşen öğrenci sayıları şu şekilde sıralanıyor: İlkokul ve ortaokullarda 18, genel ortaöğretimde 21, mesleki ve teknik okullarda ise 18 öğrenci yer alıyor. Bu oranlar, daha verimli bir eğitim ortamı sağlamak adına önem taşımaktadır.

SAMSUN’DA PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIYLA BİRLİKTE 250 BİN 562 ÖĞRENCİ VE 21 BİN 470 ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPACAK.