Yeni Birlik Gazetesi Eğitim tübitak destekli doğa temelli stem projesi niğde'de başlıyor

tübitak destekli doğa temelli stem projesi niğde'de başlıyor

Niğde'de, TÜBİTAK destekli yeni bir STEM projesi hayata geçiriliyor. Öğrenciler doğada bilimsel problem çözme becerilerini geliştirecek.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı'nın 19. çağrı döneminde desteklenmeye hak kazanarak dikkat çeken projelerden biri, 'Doğada Stratejilerle STEM Temelli Problem Kurma: Bir Sorum Var!' başlığını taşımaktadır. Bu proje, farklı illerden 30 öğrenciyi bir araya getiriyor.

Proje, Türkiye genelinde 570 başvuru arasından seçilen ve destek almaya hak kazanan 93 projeden biri olarak, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Niğde Ölçme Değerlendirme Merkezi'nde görevli Tuğba Alagöz'ün yürütücülüğünde, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nden Dr. Gülşah Saltık Ayhanöz ve Erdem Boduroğlu'nun uzmanlığında gerçekleştirilmektedir.

Etkinlik kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerindeki devlet okullarında öğrenim gören 30 öğrenci, doğa ile iç içe bir ortamda STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) temelli çalışmalar yapacaktır. Projeye dahil olan öğrencilere matematiksel problem kurma stratejileri öğretilerek, farklı düşünme, araştırma ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje süresince, doğa temelli uygulamalarla zenginleştirilen deneyimlerde öğrenciler, gerçek yaşam durumlarını analiz etme, bilimsel yöntemlerle çözüm üretme ve kendi problemlerini oluşturma fırsatı bulacaklardır.

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR