EGD'den yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, ekonomi medyası ve iş dünyası bir araya geldi.
Özak Global'in mekan, Martı TAG'ın ana sponsorluğunda yapılan etkinliğe Trendyol Grubu gümüş sponsor, Türk Telekom ve GTC İletişim de destek sponsoru oldu.
Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen EGD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Erçin, dernek olarak sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Ekonomi gazetecileri, iktisadi gelişmeleri halka en hızlı ve doğru bir biçimde aktarırken, Türk iş dünyasının ve sektörlerin de sesi oluyor. Basın emekçilerinin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.
'AROLAT, ÖĞRENCİ LİDERİYDİ'
Açılış konuşmalarının ardından meslekte 20. yılını dolduran gazetecilere plaket takdim edildi. Plaket alan isimler şöyle oldu: Hasan Arslan (TRT Haber), Şehriban Kıraç (Cumhuriyet), Veysel Ağdar (Ekonomi gazetesi), Leyla İlhan (OnHaber.com), Tahsin Akça (BloombergHT), Oya Yılmaz (Ekonomi Yöntem), Reşat Derinsu (Apara), Metin Can (Sabah), Yavuz Barlas (HaberTürk).
Yirminci yıl plaketlerinin ardından geçen yıl hayatını kaybeden ekonomi medyasının duayen ismi Osman Saffet Arolat için düzenlenen anma konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar yaptı. Munyar, Arolat'ı şu sözlerle anlattı: “Osman Arolat'ı ben 12 Mart döneminden hatırlıyorum. Ortanca abim, Ant dergisini takip ederdi. Osman abinin adını ilk orada yazı işleri müdürü olarak görüştüm. Yani Osman abi 68 kuşağının önemli bir öğrenci lideriydi. O dönemin kitabını yazdı. Ben kendisine o dönem ki yaşam bu kadar kısa yazılacak bir şey değil demiştim.”
İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM
EGD Törenine iş dünyasından katılan diğer isimler ise şöyle oldu: BMD Başkanı Sinan Öncel, İHBİR Başkanı Kazım Taycı, İMİB Başkanı Rüstem Çetinkaya, İDMİB Başkanı Güven Karaca, EVSİD Kurucu Başkanı ve PAGEV Yönetim Kurulu Üyesi Burak Önder, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, İSO Meclis Üyesi Mustafa Tecdelioğlu, KROMDER Başkan Yardımcısı Mustafa Selçuk Çevik, İHKİB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Kübra Orakçıoğlu, İSO Meclis Üyesi Rıdvan Mertöz, Av. Ekonomist Faruk Aktay, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı, DEİK Portekiz İş Konseyi Başkanı Mustafa Mertcan, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, DEİK Tacikistan İş Konseyi Başkanı Dr. Cihangir Fikri Saatçioğlu, Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer, EVSİD Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Baycar, iş insanı Ali Büyükdağ, iş insanı Hakan Aydoğdu, TÜHİD Başkanı İpek Özgüden, KİD Başkanı Murat Göllü, Ticaret Bakan Müşaviri Fatih Uysan, TÜSİAD Kurumsal Medya İlişkileri Müdürü Başak Solmaz Karaüç.