Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Amasya'nın direkli köyünde tarımsal üretim için modern sulama sistemi kuruldu

Amasya'nın direkli köyünde tarımsal üretim için modern sulama sistemi kuruldu

Amasya'nın Direkli köyünde 19 hektarlık tarım arazisine basınçlı sulama sistemi kurularak tarımsal üretim destekleniyor.

Amasya'nın Direkli köyünde, basınçlı sulama sistemi sayesinde 19 hektarlık tarım arazisine su ulaştırılması sağlandı. Bu modern sistem, kazı havuzundan elde edilen su ile çalışıyor ve köyde tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor.

Proje Açılışı Gerçekleştirildi

Projenin açılışı, Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve AK Parti İl Başkanı Uzun ile diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Amasya İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 2026 yılı yatırım programı çerçevesinde hayata geçirilen bu önemli proje, Direkli köyünde tarımsal altyapıyı güçlendirerek üreticilere büyük kolaylık sağlayacak.

Tarımsal Üretimde Verimlilik Artışı

Gerçekleştirilen yatırım, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin yanı sıra köy ekonomisine de önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Modern sulama altyapısı ile birlikte, üreticilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir üretim sürecine geçiş yapması öngörülüyor. Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, tarımsal üretimi destekleme amaçlı yatırımlara önem verdiklerini ve proje için destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

AMASYA’DA DİREKLİ KÖYÜNDE KAZI HAVUZUNDAN SAĞLANAN SUYUN BASINÇLI SULAMA SİSTEMİYLE 19 HEKTARLIK...

AMASYA’DA DİREKLİ KÖYÜNDE KAZI HAVUZUNDAN SAĞLANAN SUYUN BASINÇLI SULAMA SİSTEMİYLE 19 HEKTARLIK TARIM ARAZİSİNE ULAŞTIRILMASI SAĞLANDI. PROJENİN AÇILIŞI AMASYA VALİSİ ÖNDER BAKAN, AK PARTİ AMASYA MİLLETVEKİLİ HALUK İPEK VE AK PARTİ İL BAŞKANI UZUN İLE DİĞER YETKİLİLERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.