Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Anadolu dostluk rallisi başarılı bir şekilde Ankara'da sona erdi

Anadolu dostluk rallisi başarılı bir şekilde Ankara'da sona erdi

Anadolu Dostluk Rallisi, 10 günlük yolculuğu sonrası Ankara'da büyük bir final yaparak kültürel etkileşimi ve dayanışmayı pekiştirdi.

TÜVTÜRK’ün desteklediği ve bu yıl ilk kez düzenlenen Anadolu Dostluk Rallisi, 10 günlük yolculuğunu Ankara’da büyük bir final ile tamamladı. İstanbul Sultanahmet’ten başlayan ralli, 11 şehirden geçerek toplamda 2 bin 700 kilometre yol kat etti.

Kültürel keşif ve sosyal fayda odaklı organizasyon

2 Ağustos’ta İstanbul Sultanahmet’ten yola çıkan yarışmacılar; Çanakkale, Akçay, Efes, Dalyan, Pamukkale, Olimpos, Konya, Niğde, Kapadokya ve Aksaray duraklarını geçerek 12 Ağustos’ta başkente ulaştı. Ralliye katılan araçlar arasında, 74 yaşındaki klasik otomobillerden 2026 model araçlara kadar geniş bir yelpaze yer aldı.

Rallinin temelinde yatan amaçlardan biri, kültürel keşfi sosyal faydayla birleştirmek oldu. Rota üzerindeki "İyilik Durakları" kapsamında, 20’ye yakın kuruluş ziyaret edilerek çocuklar ve huzurevi sakinleriyle etkileşim sağlandı. Bu buluşmalarda yaklaşık bini aşkın kişi ile iletişim kuruldu ve kuşaklar arası diyalog teşvik edildi.

Güvenli sürüş bilincinin yaygınlaştırılması

Anadolu Dostluk Rallisi, hız odaklı klasik rallilerden farklı olarak, katılımcılara güvenli sürüş bilincini aşılamayı da amaçladı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve TÜVTÜRK iş birliği ile yürütülen bu projede, yol boyunca katılımcılar düzenli araç bakımlarının ve zamanında yapılan muayenelerin önemine dikkat çekti.

Ralli sonunda, sosyal fayda çalışmaları ve desteklerin belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceği bildirildi. Güzergâh üzerindeki valiliklerle iş birliği yapılarak okul ve benzeri kurumlara bakım, onarım ve malzeme desteği sağlanacağı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Genel Müdürü Elif Kurşunlu, ralli organizasyonunu AB iletişim stratejisi ve Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli bir adım olarak nitelendirirken, TÜVTÜRK Genel Müdür Vekili Melis Avalin Korkmaz ise farklı kültürleri bir araya getirerek toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye katkıda bulunduklarını ifade etti. Ayrıca, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, bu organizasyonların dostluk ve birliktelik açısından sağladığı faydaların önemine değindi.

SOLDAKİ TÜVTÜRK GENEL MÜDÜR VEKİL MELİS AVALİN KORKMAZ

SOLDAKİ TÜVTÜRK GENEL MÜDÜR VEKİL MELİS AVALİN KORKMAZ