Yeni Birlik Gazetesi
55,0471 %0.05
64,1906 %0.01
33,5790 %0.24
3.089.489 %0.7
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Antalya Büyükşehir Belediyesi yangınzede çiftçilere sera naylonu desteği sundu

Antalya Büyükşehir Belediyesi yangınzede çiftçilere sera naylonu desteği sundu

Alanya ve Gazipaşa'daki yangın felaketinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere toplamda 24 bin 100 metrekare sera naylonu yardımı yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya ve Gazipaşa’da meydana gelen yangın felaketinden etkilenen çiftçilere yardımcı olmak amacıyla önemli bir destek sağladı. Kısa sürede gerçekleştirilen yardımlar ile 14 üreticiye toplam 24 bin 100 metrekare sera naylonu

Yangın felaketinin ardından hızlı müdahale

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangının etkilerinin azaltılması için yaptığı etkili çalışmalarla öne çıkarken, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de zarar gören çiftçilere yönelik hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Alanya’da 6 çiftçiye yaklaşık 15 bin metrekare ve Gazipaşa’da 8 çiftçiye ise 9 bin 100 metrekare sera naylonu desteği sağlandı.

Acil yardım süreci

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi Seyit Emre Bilici, yangının meydana geldiği 29 Temmuz gecesinde Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, çiftçilerin hasar tespit çalışmalarını hızlıca tamamladıklarını ifade etti. Bilici, “5 gün içerisinde zarar gören çiftçilerimize sera naylonlarını teslim ettik. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Bu destekle, Antalya’nın tarımsal üretimini sürdüren çiftçilerin yeniden normal hayatlarına dönmesine yardımcı olunması hedefleniyor.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ALANYA VE GAZİPAŞA'DA GERÇEKLEŞEN YANGIN...

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ALANYA VE GAZİPAŞA'DA GERÇEKLEŞEN YANGIN FELAKETİNDE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE PLASTİK SERA NAYLONU DESTEĞİNDE BULUNDU