Yeni Birlik Gazetesi
56,4534 %0.14
65,7202 %0.07
35,0332 %0.15
3.855.539 %1.46
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi AOSB'de sanayicilere Azerbaycan'daki yatırım fırsatları tanıtıldı

AOSB'de sanayicilere Azerbaycan'daki yatırım fırsatları tanıtıldı

AOSB'de düzenlenen toplantıda Azerbaycan'daki yatırım imkanları ve teşvikler, sanayicilere tanıtıldı; iş birliği fırsatları değerlendirildi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) Azerbaycan'ın yatırım imkanları ile teşvikleri sanayicilere tanıtıldı. Bu etkinlik, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fırsatları değerlendirmeyi amaçladı.

AOSB, sanayicilerinin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak için yoğun çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Temsilcisi Tamerlan Taghiyev ve beraberindeki heyet, AOSB'yi ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde "Azerbaycan’a Yatırım: Teşvikler ve Destek Mekanizmaları" konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Azerbaycan'daki yatırım fırsatları, sunulan teşvik paketleri ve iki ülke arasında gelişebilecek ticari iş birlikleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Yatırım Fırsatları ve İş Birlikleri:

Görüşmeler sırasında, AOSB'nin gelişimi, halihazırda yürütülen yatırımlar ve projeler hakkında heyete bilgi verildi. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin, üretim ve yatırım alanlarında geliştirilmesine yönelik fırsatlar üzerinde çalışıldı. Ziyaret programı, AOSB sanayicileri için bilgilendirme toplantısı ile devam etti. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Azerbaycan'daki yatırım ortamı üzerine bilgi verildi.

Azerbaycan’ın Yatırım İmkanları:

Tamerlan Taghiyev’in sunumu ile gerçekleşen toplantıda, Azerbaycan'ın yatırımcılara sunduğu fırsatlar, teşvik paketleri ve destek mekanizmaları ayrıntılı biçimde anlatıldı. AOSB'de faaliyet gösteren firmaların Azerbaycan pazarında değerlendirebileceği yatırım ve iş birliği fırsatları da göz önünde bulunduruldu. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü ilişkilerin, ticaret, sanayi ve yatırım alanlarında yeni ortaklıklara dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, iki ülke arasındaki tarihi bağların ekonomik iş birlikleriyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Sanayicilerimizin uluslararası pazarlardaki gücünü artırmak için yeni yatırım alanlarına yönelmeleri önem taşıyor. Kardeş ülke Azerbaycan’ın sunduğu imkanların sanayicilerimiz için büyük fırsatlar sunduğuna inanıyoruz," dedi.

Sütcü, ayrıca yeni yatırımlar ve ortaklıklar için karşılıklı bilgi paylaşımının ve doğrudan temasların önemine değindi. Bu tür buluşmaların, gelecekte sürdürülebilir ticari ilişkilerin zeminini hazırlaması umudunu dile getirdi. Katılımcılara ve Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Temsilcisi Tamerlan Taghiyev ile beraberindeki heyete teşekkür etti.

ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE (AOSB), AZERBAYCAN’IN YATIRIM İMKANLARI VE...

ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE (AOSB), AZERBAYCAN’IN YATIRIM İMKANLARI VE TEŞVİKLERİ SANAYİCİLERE TANITILIRKEN, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ.