Yeni Birlik Gazetesi
53,9277 %0.18
63,2239 %0.05
33,0463 %0.02
3.103.934 %-1.254
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Atakum Belediyesi tarım tesisi üreticilere hizmet vermeye başladı

Atakum Belediyesi tarım tesisi üreticilere hizmet vermeye başladı

Atakum Belediyesi'nin tarımsal üretimi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği tarım tesisi, çiftçilere modern ekipman sunarak hizmet veriyor.

Samsun’un Atakum Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla inşa edilen Atakum Belediyesi Tarım Tesisi'ni hizmete açtı. Belediye Başkanı Serhat Türkel, çiftçilere olan desteklerinin süreceğini vurguladı.

Bir buçuk ay önce temeli atılan tesis, henüz inşaat çalışmaları devam ederken bile kademeli olarak hizmet vermeye başladı. Alanlı Mahallesi’nde bulunan tesiste, son teknolojiyle donatılmış yem kırma makinesi ve tohum eleme makinesi çiftçilerin kullanımına sunuldu. Üreticiler, arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi hububat tohumlarını yabancı ot, taş ve cılız danelerden arındırarak daha kaliteli tohumluk elde etme imkanı bulurken, yem kırma makinesi ile hayvan yemlerini de hızlı bir şekilde hazırlayabiliyor.

Yaklaşık 2,5 ton kapasiteli tohum eleme makinesinin, üreticilere önemli bir zaman tasarrufu ve daha verimli bir üretim fırsatı sunduğu bildirildi.

Modern ekipmanlarla üreticilere destek

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ekonomik zorluklarla karşılaşan üreticilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti. Türkel, "Göreve geldiğimiz günden bugüne çiftçimizin emeğinin hak ettiği değeri görmesi için sürekli çalışıyoruz. Tarım Tesisimizde, üreticilerimize modern ekipmanlarla destek sağlamayı hedefliyoruz. Tohum eleme makinesi ile verimli üretimi artırmayı, yem kırma makinesi ile hayvancılık yapan ailelerimize katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, ağustos ayında fındık ve ceviz kurutma makinemizi de hizmete alarak çiftçilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz," dedi.

Tesisten ücretsiz yararlanan üreticiler, sunulan hizmetlerin maliyetlerini düşürdüğünü ve işlerini önemli ölçüde kolaylaştırdığını ifade ederek Atakum Belediyesi'ne teşekkür etti. Tesisin içinde yer alan fındık ve ceviz kurutma makinesinin ise ağustos ayında başlayacak hasat sezonuyla birlikte hizmete alınacağı belirtildi.

ALANLI MAHALLESİ'NDE BULUNAN TESİSTE, SON TEKNOLOJİ YEM KIRMA MAKİNESİ İLE TOHUM ELEME MAKİNESİ...

ALANLI MAHALLESİ'NDE BULUNAN TESİSTE, SON TEKNOLOJİ YEM KIRMA MAKİNESİ İLE TOHUM ELEME MAKİNESİ ÜRETİCİLERİN KULLANIMINA AÇILDI.

SAMSUN'UN ATAKUM BELEDİYESİ TARAFINDAN, TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEMEK AMACIYLA TEMELİNİ 2 AY ÖNCE...